Isoleren platdak - Glaswol met spijerflenzen 125mm

Sander9084

  • #1
Beste forum leden,

Ik ben na het lezen op dit forum aardig bang geworden van alle waarschuwingen om nooit een plat dak te isoleren en ben dit eigenlijk wel van plan te doen overmorgen 29-11-2013

Mijn verhaaltje...
2/3 weken terug storm hebben meer mensen last van gehad mijn platte dak waaide alleen weg, deze is inmiddels al gemaakt. Het dak is van een dakkapel dit gedeelte is 2/3de van mijn slaapkamer de overige 1/3de is de tussenverdieping van mijn slaapkamer naar zoldert(je)

Vervolgens kreeg ik vervolg schade, plafond naar de barrebiesjes, mijn idee was om de rollen glaswol rechtstreeks tegen het houten dak (binnenzijde) aan te plaatsen maar das niet verstandig heb ik al gelezen.

Nu was mijn idee naar alles hier gelezen te hebben het volgende:

Ongeveer 5 cm onder het platte houten dak het isolatiemateriaal te laten hangen over houten balkjes, hier vervolgens folie tegenaan nieten en langs de randen met tape afplakken. Dan ga ik naar buiten en boor ik gaten in mijn boeidelen voor ventilatie, alles is van kunststof aan de buitenkant en heb nog van die afwater/ventilatie dingetjes over deze wil ik dan ook in de gaten plaatsen.

Gaat dit goed komen of moet ik het isoleren idee gewoon uit mijn hoofd zetten?

Of is er wellicht iemand die zecht je kan het beter zo doen isoleren aan de buitenkant is zonde want daar is net het dakleer vervangen.

Heel erg bedankt voor jullie reactie's alvast
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Je hebt ook de vraag van de dubbele dampremmende laag gelezen?
Het betreft een schuindak maar omdat daar een bitumen op het dakbeschot ligt voldoet het om een platdak te zijn.
Dit zou je kunnen krijgen. Kijk nog eens goed of het haalbaar is wat je wil.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu