Isoleren plafond bijkeuken, folie?

Icer

 • #1
Hallo,
Ik heb al wat gezocht op het forum maar kan het antwoord niet vinden. Ik heb een vraag over folie.

Recent heb ik onze bijkeuken geïsoleerd (muren). Nu ben ik toe aan het plafond. Situatie: schuin dak zonder isolatie. Ik ik nu een vloertje maken op de reeds bestaande (horizontale) balken. Zo ontstaat er een zoldertje onder het schuine dak (te bereiken via een vlizotrap). Vanuit de bijkeuken bekeken wil ik het dan ontstane plafond isoleren.

Moet ik dan ook dampopen of dampdichte folie gebruiken?

Ik dacht zelf: (vanuit bijkeuken bekeken):

Gipsplaten (of agnesplaten)
Lege spouwruimte van ongeveer 2cm
Dampdichte folie
Isolatiewol (tussen de balken)
Dampopen folie
underlaymentplaten

Is dit correct?

Extra info:
De bijkeuken is geïsoleerd en verwarmd, de ruimte op het zoldertje kan s winters onder het vriespunt komen (geen leidingen aanwezig)

Gr. Eric
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Yogi

  • #2
  Volledig O.K qua volgorde.
  Velen zouden de bovenste dampopen folie weglaten, maar je glaswol blijft properder en beschut tegen alles wat tussen de underlayment doorsiijpelt van stof en vocht. Maar echt nodig is die dus niet.
  jouw onderste dampscherm zorgt tevens voor de luchtdichtheid en moet je dus wel goed aftapen of afkitten aan de zijkanten. Dat hangt van de ruwheid van je muuroppervlak af wat je hiervoor best gebruikt
   

  Icer

  • #3
  Bedankt voor de reactie, k ben inmiddels begonnen. Nu heb ik nog wel een aanvullende vraag. Ik heb de muren ook op deze manier geïsoleerd, moet ik nu de folies van muur en plafond op elkaar laten aansluiten (aan elkaar plakken)? Of maakt dat niet zo veel uit?
   

  Tiho

  • #4
  Als dat kan moet je dat doen.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu