Isoleren met vochtig dakbeschot (koud dak)

Wart87

  • #1
Klussers,

afgelopen najaar heeft een aannemer bij ons en de buren een uitbouw geplaatst (1 bouwwerk). Doordat de buren op de eerste verdieping een deur hadden naar de erker die er voorheen stond (en nu vervangen is door de aanbouw) was de hoogte van de aanbouw beperkt. Om het plafond binnen anders te laag kwam is er voor gekozen om het dak koud te isoleren (wat we zelf zullen uitvoeren).

Het idee is om dit te isoleren met 14cm glaswol + miofol active folie (klimaatfolie). Dit uiteraard goed afplakken met de juiste tape op naden en langs de randen om vochtproblemen te voorkomen.

De werkzaamheden hebben een poosje (5-6 weken) stilgelegen en het dak is nog niet geisoleerd. Doordat de bijkeuken wel mee verwarmd is (niet handig..) is er toch vocht in het dakbeschot (underlayment 18mm) gekomen en ontstaat er op een aantal plekken nu schimmel.

Als ik met een houtmeter het vochtgehalte meet in de plaat dan varieert dit van 20% tot meer dan 45% (hoger dan 45% kan ik niet meten).

Kan ik dit dak nu isoleren (na behandelen vd schimmel)? Is het dakbeschot niet te vochtig?

Als ik het dak met vochtige platen niet kan isoleren, hoe dan nu verder? Wanneer kan het wel? zijn daar richtlijnen voor?

Ik heb nu in ieder geval de deur tussen woning en bijkeuken afgesloten en de buitendeur geopend zodat de buiten/binnen temperatuur wat dichter bij elkaar komen te liggen en er hopelijk geen condensvorming meer optreed?
 

Helmoet

  • #2
Iemand? Ik zit met een vergelijkbaar probleem.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
De TS heeft het werk in het koude seizoen te lang laten stilliggen. Je kunt het op deze manier doen, maar dan verder werken in het warme seizoen (bijvoorbeeld vanaf mei) als alles weer is opgedroogd. Probeer geen vocht in de constructie op te sluiten.
 
  • Like
Waarderingen: Helmoet

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu