Isoleren met dubbele voorzetwand

Joost88

 • #1
Ik ben redelijk ervaren met klussen enzo, maar nu loop ik toch ergens tegenaan waar ik niet goed raad mee weet...
Ons huis heeft een houtskeletbouw uit begin jaren 70, isolatie 2cm tempex (dus eigenlijk gewoon niks). Buitenmuur baksteen, binnenmuur een soort houten schroten (geperst hout, of HDF of iets dergelijks). De vorige bewoner heeft hier aan de binnenkant 8cm steenwol tegenaangezet met gipsplaat, om extra te isoleren. Dit zou volgens Ubakus een isolatiewaarde van ca. 3,4 opleveren.

Nu wil ik eigenlijk nog een beter isolatiewaarde dan er nu in zit (minimaal 4, liefst richting 5). Spouwmuurisolatie wordt overal afgeraden, omdat je dan in je houtskelet zit en het niet meer voldoende kan luchten > vochtproblemen. Zou het een optie zijn om tegen de voorzetwand nóg een voorzetwand te plakken van bv 4cm PIR met gipsplaat? Dan zou ik uitkomen op ruim 5, dikke prima. Krijg ik dan ergens problemen met bv vochtopbouw? Of kan ik dit zonder veel problemen doen?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Dat hangt allemaal af van de folies die er nu wel of niet inzitten; dat moet je dus eerst uit gaan zoeken.

  Als de huidige isolatie er zonder dampdichte folie in zit, dan is dat in principe geen probleem (maar dat hoort niet, en dus kan het alsnog handig zijn om te checken op schimmel). Anders moet je sowieso eerst het gips en de folie verwijderen.
   
  • Like
  Waarderingen: Joost88

  Joost88

  • #3
  Dank je, dat hoopte ik al. Er zit geen folie ergens verwerkt, voor zover ik begrepen heb. Ik zal het uiteraard nog even controleren voordat ik aan de gang ga, maar met een beetje geluk scheelt het dus een hoop werk.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu