Isoleren kruipruimtevloer in vochtige kruipruimte

Patrick71

  • #1
Onze kruipruimte is in de winter nat (20cm water) en in de zomer vochtig. Reden is hoge waterstand (hele buurt heeft er last van). Gemeente/waterschap kan/wil dit niet oplossen. Wat niet meewerkt is dat onze kruipruimte bestaat uit 7 (!) compartimenten die middels een kleine opening met elkaar zijn verbonden. Ook is er geen goede 'trek'. Een later gerealiseerde uitbouw heeft geen kruipruimte en ook geen ventilatieschachten.
Onze kruipruimtevloer is geïsoleerd met tempex platen van 5 cm met een Rd waarde van 1,5. Wij willen dit graag opschroeven naar minimaal 3,5.

Verschillende bedrijven benaderd. Zij geven echter aan dat beter isoleren van vloer niet mogelijk is, omdat de tempex platen ook in de zomer vochtig zijn. Pur zou bijv. niet hechten op een vochtige ondergrond.

Nu kan ik accepteren dat isoleren er niet inzit of verhuizen. Wie weet een mogelijkheid om de vloer toch te kunnen isoleren.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Wat is de kruipruimtevloer is? Van welk materiaal is de beganegrond vloer van gemaakt.
 

Patrick71

  • #3
De kruipruimtevloer is een kanaalplatenvloer (beton) met daaronder tempex platen van 5 cm. Die platen zijn het hele jaar door vochtig waardoor extra isolatie daar tegenaan brengen lastig is.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Duidelijk. Dat ligt aan het type isolatie materiaal en de manier van bevestigen.
Je kan daar volgens mij gewoon een laag EPS isolatie tegen de bestaande EPS plakken. Een component PU lijm hecht wel op een vochtige ondergrond. Nadeel je moet elke plaat een aantal minuten ondersteunen. Maar dit zoek je waarschijnlijk niet.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu