Isoleren kieren zolder

Pookster

 • #1
Bij mij op zolder, waar de vloer en het dak samenkomen, heb ik te maken met kieren waar in de winter veel kou vandaan komt. Ik kan licht van buiten zien. Ik vraag me af hoe ik de kieren in deze hoeken het beste kan wegwerken. Moet ik er gewoon isolatiewol in drukken of is een andere oplossing beter?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #2
  Stofvrij maken en purren, pas op met inademing en zorg voor goede ventilatie.
  Altijd met z'n tweeën werken bij zoiets voor als er wat gebeurt.
   

  System7

  • #3
  Het dakbeschot kun je aftimmeren met 3,5 mm triplex, daarmee maak je het dak winddicht. Ik heb dat ook gedaan en dat scheelt al veel. Door de platen triplex tot in de hoeken te laten lopen sluit je e.e.a. goed af. Ook de balk waar het dak op rust kun je betimmeren met hout om evt. kieren af te dichten.

  Over het triplex heen kun je isolatiemateriaal, bijv. 10 cm glas- of steenwol leggen. De afwerking daarvan is afhankelijk van het materiaal dat òp je dakbeschot ligt (onder de pannen), wel of niet dampdichte folie.
   

  Pookster

  • #4
  Het dak is verder geïsoleerd. Ik heb de rest van de zolder afgetimmerd en er een kamer van gemaakt. Er zitten alleen wat kieren in de hoeken, waar dus de vloer en het dak samenkomen.

  @jan. Bedoel je dat ik tijdens het verwerken van de pur voor een goede ventilatie moet kiezen of dat er een continue ventilatie moet zijn?

  Wanneer dat laatste geval, hoe kan ik dat dan het beste doen. De kamer is afgesloten met een deur, dus er is geen directe verbinding met het trapgat. Er is wel een kantelraam waarmee ik zou kunnen ventileren.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #5
  Tijdens het verwerken van de pur moet er goed geventileerd worden.
  Ook na het aanbrengen een paar uur ventileren.
   

  Pookster

  • #6
  Bedankt voor je antwoord! Ik ga morgen direct aan de slag
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu