Grote kieren bij dak isoleren

Rayme

  • #1
Vorig jaar hebben wij een huis gekocht en zijn nu al geruime tijd bezig deze op te knappen.
Op de bovenverdieping hebben we aan 1 kant achter het knieschot enorme kieren tussen de dak platen de de vloer zitten. (zie fotos).
Op plekken zijn deze kieren van 5 tot wel 25 cm. Wanneer ik hier inkijk, zie ik de achterkant van de dakgoten. Met andere woorden, open verbinding naar buiten.

Nu zoek ik een oplossing voor deze gaten. Ik heb al gedacht om de "wand" van het knieschot te isoleren en daarmee een soort brug te creëren, maar dit voelt niet goed.
Is er een andere manier om deze kieren op te vullen? bijvoorbeeld vol spuiten met pur? of een andere oplossing? please help :D

IMG20211018113024.jpg IMG20211018113035.jpg IMG20211018113043.jpg
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #2
Is je dak al wel geïsoleerd? Zoniet, dan kun je dit zo laten en gebruiken als ventilatie achter (dampdichte) isolatieplaten die je tussen de gordingen doet. Eventueel dan eerst nog een gaas gebruiken zodat ongedierte niet binnen kan komen.

Als het al wel geïsoleerd is, dan zou je het inderdaad dicht kunnen purren.
 

Rayme

  • #3
Het dak is geïsoleerd. Bedankt. Pur dus
 
Laatst bewerkt:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Lat met een compriband.
 

GHJ

  • #5
Beste R, ik kwam hier vanwege soortgelijke vraag.
Als je van bovenaf dichtmaakt blijft de ruimte onder de vloerplaten nog steeds in open verbinding. Is dat een holle ruimte of gesloten bv betonnen verdiepingsvloer?
 

Rayme

  • #6
Ik vermoed dat ze de vloerplaten hebben "afgekapt" omdat het dak iets verder door loopt. Deze lijken dus OP de buitenmuur te liggen. Als ik de kieren tussen de vloerplaten en de dakplaten dicht maar met pur, dan is de ruimte "onder de pur" de buitenlucht. Daar zitten de bevestingen van de dakgoten aan de dakplaten.

Wanneer ik een knikker in de kier rol, valt hij buiten achter de dakgoot vandaan op de grond (buiten dus).Beantwoord ik zo je vraag?
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
De kier zal 25 cm diep zijn, maar niet 25 cm breed... Gebruik schuimband zoals hierboven aangegeven. Liefst om de kier vanaf buiten te dichten. Daarna kun je eventueel pur gebruiken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu