Isoleren door voorzetwand

Feske

  • #1
Goedendag!

Ik heb een hoekhuis (1970)en nu is het geval dat de muur aan de buitenkant altijd koud is, ik zou deze willen isoleren doormidel van een voorzetwand te plaatsen en isolatie ertussen te doen en dan kan ik meteen m'n kabels erin verwerken.

Maar wat kan ik het beste gebruiken voor z'n voorzetwand en watvoor isolatie steenwol of glaswol?
En met houten ribben of van die stalen profielen ?

alvast beankt
 

Tiho

  • #2
Ik heb het zo gedaan:



Houtmaat 44x69 ofwel twee bij drietjes, de voorzijde 10 cm van de wand gehouden en de ruimte tussen hout en muur heb ik een ril pur gedaan dus er zit geen beweging meer in.

Isolatieplaten van steenwol ertussen 100 mm. Vervolgens moet jij er nu een dampdichte laag in maken (PE folie 0.2 mm.). Hierover heb ik haaks OSB 9mm. zodat je een goede ondergrond hebt om te schroeven en extra stevigheid. De OSB moet je gewoon doormidden laten halen bij de bouwmarkt, dat scheelt je met sjouwen. De naad hoeft niet op je balken te eindigen, Als je het gips erop schroeft wordt het vanzelf een vlak geheel.



Hierop kun je weer gipsplaten schroeven en afwerken.
 

MvanV

  • #3
Steenwol of glaswol maakt weinig uit. Kijk naar de R waarde, die moet je zo hoog mogelijk nemen.

Steenwol helpt iets beter tegen geluid, en prikt minder in de huid dan glaswol. Maar glaswol is weer goedkoper. Warmteisolatie ontloopt elkaar niet zo heel veel, de verschillen tussen slappe en stijve wol zijn vaak al groter.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu