Isoleren dak met ongelijke afmetingen tussen de balken

Tergiesen

  • #1
Hi all,
Om het dak van onze schuur te isoleren twijfel ik welk isolatie materiaal ik ga gebruiken.
Dit omdat de afstand tussen de balken waar de isolatie tussen komt van afmeting verschilt.
de
De schuur is 200cm breed en 350cm lang. De balken liggen in de breedte maar op verschillende afstanden van elkaar; 42,54,56,52,46 en 45 cm.
Om zoveel mogelijk verlies te hebben van het materiaal vraag ik wat het makkelijkste is om te gebruiken.
Ik kan glaswol op rol pakken 560 x 58 x14 cm pakken.
Het idee is de breedte van het materiaal te pakken, om dit in de lengte van de balken te leggen. Echter heb je dan veel kieren omdat je maar 58 cm per keer in de lengte hebt.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als je glaswol of steenwol platen neemt heb je vrijwel geen verlies, de afgesneden stukken gebruik je elders. Zolang je alles maar vult en niet gaat proppen. Maar waarom doe je dit, ga je de ruimte verwarmen? En hoe is het met wanden en vloer en ramen?
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #3
Je kunt eventueel ook twee lagen maken die elkaar half overlappen; rollen van 8 centimeter zijn relatief goedkoop en kun je enigszins indrukken om tot 14 cm te komen. Dan kun je gewoon steeds stukken van 58 centimeter doen met weinig verlies, en heb je in principe geen last van kieren.
 
  • Like
Waarderingen: Tergiesen

Tergiesen

  • #4
Ik wil de temperatuur wat behaaglijker maken. Geen verwarming. Puur wat hogere temperatuur in de schuur zodat de overgang vd bijkeuken naar schuur minder is.
Het is een enkelsteensschuur welke aan de bijkeuken grenst met een deur. De schuur is erg koud. Er zitten geen ramen in, enkel een deur naar buiten en de tussendeur naar de bijkeuken.
Ik wil ook de muren doen.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
Als er via muren, vloer en ramen veel warmte verloren gaat, heeft alleen het dak isoleren weinig zin. Isoleren heeft alleen zin als het hele pakket evenwichtig is; niet als je een vlak goed isoleert en de rest niet.
Verder kun je als er geen warmte is, ook geen warmte vasthouden. Dus: isoleer een ruimte die je verwarmt. Ik denk niet dat de warmte die nu vanuit de bijkeuken komt heel veel doet (behalve misschien de ruimte vorstvrij houden).
 
  • Like
Waarderingen: Tergiesen

Tergiesen

  • #6
Dank je wel voor de informatie
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu