Isoleren bakstenen vloer garage

Kawouter1985

  • #1
Goedemorgen allemaal,

Ik heb een vraagje, het volgende is aan de hand:

Ik heb een uitbouw aan mijn garage gekregen van 3 meter. Nu is deze 3 meter geïsoleerd met een mooie betonnen vloer. De rest van de garage (oude deel van 6 meter) is betegeld met 30x30 stoeptegels met daaronder alleen maar zand.
Nu komt er in de garage een radiator te hangen zodat ik een constante temp van 10 graden in de garage kan houden (ivm auto die daar staat). Nu wilde ik het oude deel van de vloer ook isoleren. Maar het liefste zonder te veel gedoe. Dus wat is handig? Kan je onder tegels iets van isolatie maken? Of slimmer om de tegels dieper in te graven, daar isolatie op en daar bovenop weer een deklaag waar ik de auto op parkeer? Wat is slim?

Alvast dank.

Mvg Wouter
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Slim was geweest om de vloer in 1 keer in zn geheel te isoleren en een betonvloer te storten, voor nu zou ik de tegels verwijderen isoleren en dan alsnog een betonvloer voor het resterende deel storten
 

Kawouter1985

  • #3
Thnx, inderdaad, dat had slimmer geweest. Maar was, in verhouding, te duur om de hele garagevloer mee te nemen bij het storten en isoleren van de vloer. Daarom niet gedaan. Dus nu een andere oplossing zoeken. Zelf de vloer storten gaat hem niet worden.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #4
Drukvaste isolatie, 10 cm zand en daarop weer de betontegels.
Moet de auto wel geen 2000 kg wegen.
Wanden en dak ook geïsoleerd?
 
  • Like
Waarderingen: Kawouter1985

Kawouter1985

  • #5
Thnx!! Dat wilde ik horen :). Nee auto is net 1000 kilo dus dat valt mee.

Wanden en dak zijnn/worden inderdaad geïsoleerd. Ik ben alleen nog aan het nadenken over mijn garagedeur. Dit is gewoon een metalen klapdeur. Hier wilde ik van dat 2 cm dikke plak isolatie op plakken en de randen rond de deur wil ik rubber doen zodat hij ook beter afsluit.
 
Laatst bewerkt door een moderator:

kluspro

  • #6
Drukvaste isolatie inderdaad. Het beste is dan XPS[, dat is doorgaans 300kPa en waterbestendig, dus goed voor in de grond. Wanneer je er dan 10cm zand op doet, moet je er wel voor zorgen dat ook de rand geïsoleerd is, zodat vocht en kou niet alsnog in het zand kan trekken van opzij. Hiervoor zou je langs de rand een verticale opstand kunnen maken met dezelfde platen.

De garagedeur, wanneer mogelijk, kun je het beste met 2 cm pir doen, dan heb je een behoorlijke isolatiewaarde.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
  • Like
Waarderingen: Kawouter1985

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu