Isoleren aan buitenlucht blootgestelde verdiepingsvloer

Brownp

  • #1
Onlangs tot de conlusie gekomen dat er wel erg veel koude lucht ons huis in kwam via het plafond van het portaal bij de voordeur. Bij het verwijderen van het houten plafond kwam er ook nog een dunne glaswol isolatie deken mee naar beneden.

Stopcontact is inmiddels vervangen door een IP65 opbouw doos

Nu heb ik inmiddels van alles gelezen, echter kan ik vrij weining vinden over het isoleren van een vloer die is blootgesteld aan de buitenlucht.

Binnenzijde is voorzien van
1. laminaat
2. ondervloer met alu cachering
3. houten vloerdelen (te zien op foto)
4. balken (te zien op foto)

Ik wil voorkomen dat het hout ingelsoten wordt en het vocht niet meer weg kan, met alle gevolgen van dien.

kan ik zonder probleem glaswol zonder dampscherm plaatsen en het plafond van het portaal afwerken met ........ ideen zijn welkom (bijv fermacel, gips, trespa)



Ik heb eventueel meer fotos ter verduidelijking.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Isoleren aan de koude kant geeft eigenlijk geen risico op vochtproblemen. Kies voor de afwerking een plaat die geschikt is voor buitengebruik en monteer deze ventilerend. De isolatie moet wel naadloos worden. Kies een isolatie die luchtdicht is aan de buitenkant of doe er een folie tussen.

Zorg voor een goede kierafdichting (op de juiste plek)!
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Op de vloer ligt een laag alu. die folie is niet noodzakelijk. Al genomoemd ventilatie met buitenlucht onderzijde isolatie bovenzijd plafond entre.
 

Brownp

  • #4
Dus als ik het goed begrijp een zelfde opbouw als Bij een warm dak alleen ondersteboven waarbij de dakbedekking laag wordt vervangen door een geschikt buitenmateriaal dat geventileerd moet worden aangebracht?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #5
Klopt helemaal!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu