Isolatiefolie (dampfolie) tuinhuis isolatie

DYI

  • #1
Hallo klus experts

Ik ben van plan mijn tuinhuis te gaan isoleren. Mede na het lezen van de berichten op het forum denk ik dat de aanpak zal zijn dat ik aan de binnenzijde een folie aan ga brengen en vervolgens eps platen tussen het regelwerk plaats en het geheel vervolgens afwerk met houten platen.

Bij het orienteren op de benodigde materialen en de kosten ervan viel het me op dat de dampfolie zo'n 2 euro per m2 kost.

Bij een vorige klus, het leggen van laminaat, heb ik ook dampwerende folie op de vloer gebruikt. Dit was echter een stuk goedkoper (even nagezocht en kosste zo'n 0.70 per m2).

Nu komt de vraag of deze folie ook voor het tuinhuis gebruikt kan worden. Zou een flink bedrag schelen, dat mooi weer voor een volgende klus gebruikt kan worden.

Tweede, gerelateerde vraag: indien de isolatie geplaatst is, lijkt me dat ik ventilatieroosters moet gaan aanbrengen. Twee van de ventilatieroosters (aan beide kanten van tuinhuis een) zouden geplaatst moeten worden. Vraag is of deze twee opdezelfde hoogte moeten zitten of dat er een hoog en een laag geplaatst moet worden.


Alvaste bedankt voor jullie adviezen
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Verwarmen niet verwarmen?
 

DYI

  • #3
Geen verwarming.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Waarom zou je isoleren als je niet gaat verwarmen. Het is zonde van het geld en de inspanning. Zorg dat je die ruimte goed kan ventileren. Voor nog meer info zoeken gebruiken.
 

DYI

  • #5
Ok. Bedankt voor feedback. Isolatie heb ik me ook afgevraagd of het per se nodig zou zijn. Was optie vanwege noodzaak tot vermijden vorst in winter.

Indien geen eps platen voor de isolatie, maar wel aftimmering met houten platen aan de binnenzijde, moet er dan ook een folie geplaatst worden. Zo ja, dan is mijn vraag of de "goedkopere" ook volstaat.

Ventilatie: gelijke hoogte of boven/onder ?

Bedankt.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Geen folie, temperatuur binnen- buiten is ongeveer gelijk. Ventilatie kan geen kwaad.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu