Meerlaags isolatiefolie ervaringen?

Zndm2022

  • #1
Is er iemand die ervaring heeft met bijvoorbeeld 19 laags Isolatiefolie?

Folie wat bestaat uit de volgende lagen:
  1. Polyester wattenlagen
  2. Luchtisolerende polyethyleenfolies
  3. Gemetalliseerde polyesterfolies

Ze hebben het over rti-waarde die hoog lijkt te zijn maar nergens echt bewezen. Daarom vraag ik naar ervaringen.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Daar hebben we hier volgens mij een uitgebreid topic over. Zoek zelf maar even. Conclusie is dat de Rc waarde (in NL) op een andere manier wordt bepaald waardoor het principe van de folie (weerkaatsing van straling) niet tot zijn recht komt. De folie kan in sommige situaties prima werken, in andere ook weer helemaal niet.

Ik heb zelf op de begane grondvloer zo'n folie liggen. Daar werkt deze prima. Alternatieven waren er niet echt.
 

Zndm2022

  • #3
Dank je wel voor je reactie. Ik zag dat de andere topics erg oud waren en vroeg me af of er misschien nieuwe ervaringen waren.
Ja het is een keuze die je maakt op de ruimte die je hebt. Ik heb ondertussen het halve internet afgezocht op ervaringen. Er zijn erg weinig onafhankelijke ervaringen.
Ik denk dat ik toch maar voor pir ga voor de 8cm die ik heb. Dan liever maar wat meer zekerheid.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Nee, de bepalingsmethode in NL is niet gewijzigd, dus het topic is nog actueel. Ik heb nog geen berichten ontvangen dat fabrikanten het in NL hebben gecertificeerd. De vloerkussens zijn de enige voor zover bekend met een gegarandeerde isolatiewaarde.

Dat de waardes niet officieel zijn betekent niet dat de isolatie niet functioneert! Ik denk dat het in sommige gevallen juist beter werkt. De waarde waarmee je mag rekenen is lambda ongeveer gelijk aan de wol-isolaties, met als dikte de dikte van de meerlaagse isolatie + 2x luchtspouw.

Als je ook geluid wilt tegenhouden is folie niet echt een handige keus. Maar dan vallen heel veel isolatiematerialen af. Als je het hebt over het tegenhouden van warmte in de zomer en je eigen gezondheid, kies dan voor een biobased isolatiemateriaal. Dat scoort eigenlijk op bijna alle vlakken beter.
 
Gerelateerde onderwerpen Antwoorden Datum
4
1
5
6

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu