Isolatie vloer bergzolder

Vwlunatic

  • #1
Dag,

Ik ben mijn zolder van onze 2/1 kapper aan het verbouwen en heb hierbij een bergzolder gecreëerd welke is te bereiken door middel van een vlizotrap.
De zolder is nu geplitst in 2 slaapkamers en een en cv ruimte.
Het huis zelf komt uit 1999 en is ook goed geïsoleerd.

Nu wil ik de vloer van de bergzolder isoleren vooral voor het geluid tussen de kamers maar ook om de warmte op de zolder te behouden.

Wat voor type isolatie kan ik het best gebruiken en met of zonder alu laag?
 

Hanseltje

  • #2
Dan ga je een estrichvkoer leggen.Dat werkt het meest eenvoudig. Googel maar op estrisch vloeren. Deze vloeren zijn opgebouwd middels twee naadoverlappende massaplaten (vezelversterkte gipsplaten). Aan de onderzijde van één van de platen is een mineralewolplaat gelijmd van 10 of 20 mm. Dit resulteert in een massa/veer pakket en voor jou idee voor warmteisolatie is dit ook een geschikte keus.
 

Vwlunatic

  • #3
Bedoel meer onder de vloer van de bergzolder, dus tussen de draagbalken. Tussen vloer en plafond.
 

Hanseltje

  • #4
Nee, niet te moeilijk doen, de platen koop je als pakket en plaats je gewoon los op de bestaande vloer van de zolder. Als je er nu voor zorgt dat de beplatingen consequent nergens contact maakt met de bouwkundige constructie dan komt het goed. Je legt de estichelementen gewoon los op de vloer waarbij de minerale wol tussen de vloer en de dubbel beplating komt te liggen. De beplating mag echt negens contact maken met de omliggende constructies dus ook niet CV pijpen of andere doorvoeren en dergelijke, dat is echt eccentieel.
Je contactgeluid (lopen, schuiven ed) zal serieus verminderen. Ook het luchtgeluid zal zeker verbeteren.
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #5
Een estrichvloer is hier redelijk zinloos; het is een bergzolder waar niet op gelopen wordt.

Isoleren met glas- of steenwol kan in principe, maar je geeft iets te weinig informatie voor ons om te beoordelen of dat veilig kan. Je dakisolatie is daarbij ban belang. Als die niet goed genoeg is, krijg je condens op je bergzolder.
 

Bernhard

  • #6
Om de zgn. overspraak tussen de kamers te reduceren kan door het aanbrengen van een dikke gipsplaat
op de tussenmuren en op het plafond.
Het aantal decibels die via de overspraak van de deuren komt moet gelijk zijn aan het niveau van de isolatie van de muren en plafond. Meer/extra isolatie van de muren en plafond heeft geen effect als de deuren niet worden geïsoleerd.
Om het verlies aan warmte te reduceren kan met een glas- en steenwoldeken met alufolie.
 

Vwlunatic

  • #7
Huidige dakisolatie is 20cm glaswol
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu