Isolatie van dak met groot dakraam

Pipodeclown

  • #1
Hallo allemaal,

Ik heb een huis gekocht met een grote aanbouw, welke door de vorige eigenaar is gemaakt. Het is een mooie grote aanbouw, welke schuin afloopt, maar niet is geïsoleerd.
Nu wil ik het dak van boven (laten) isoleren. Er is wel een 'obstakel' ,en dat is dat de vorige eigenaar een aantal hele grote glasplaten voor lichtinval heeft geplaatst. Deze glasplaten steunen op de balken. De grootste glasplaat op de foto is breder dan 3 meter.Nu wil ik dus het dak laten isoleren, maar ook deze glasplaten behouden. Al dan niet in een aangepaste vorm. Ik weet dat er alternatieven zoals lichtkoepels zijn, maar mijn budget is daarvoor niet toereikend.
Op de foto's is het dak met de glasplaten te zien.



 

Pipodeclown

  • #2
Nog een toevoeging op de foto's. De witte strepen op de ruiten zijn de balken waar de glasplaat op 'rust'.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Wat zijn dat voor glasplaten, enkel-of dubbelglas. Is het enkelglas en de boel wordt geïsoleerd moet je niet raar opkijken als er condens op die ramen gaat komen. Dat wordt veroorzaakt omdat je met minder vermogen die ruimte op temperatuur gaat krijgen.
 

Pipodeclown

  • #4
Volgens mij is het dubbelglas, zo niet dan zou ik de glasplaten ook vervangen voor dubbelglas
 

Tiho

  • #5
Als je het laat doen kunnen we je hier denk ik niet helpen. Het bedrijf dat het isoleren doet zal ook de ramen mee moeten nemen. Daarbij zullen ze zelf iets bedenken waar ze garantie op kunnen en willen geven.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Het probleem met een vlakke plaat is dat je aan 3 zijde van het glas druipranden moet maken. Doe je dat niet dan loopt het water aan de onderkant van het glas naar binnen. Het glas moet ook voldoende op afschot worden geplaatst. Daarmee voorkom je dat het water aan de lage kant naar binnen zal lopen. Een druiprand is aan die kant niet nodig.
Je kan van hout een dakopstand timmeren en deze wordt met bitumen ingewerkt.
De glasplaat die tegen het pannendak is geplaatst zou ik iets verder van de rand op het dak zetten. Dit krijg jij of een dakdekker nooit waterdicht afgewerkt.
Vind je het erg als ik zeg dat dit een behoorlijke amateuristische knoeiboel is.

 

Pipodeclown

  • #7
Hoi WGB,

Nee geen probleem hoor dat je het een amateuristische knoeiboel noemt, is ook niet mijn werk :lol:
De vorige eigenaar heeft al lange tijd de ramen, maar geen last gehad van water dat naar binnen is gelopen. Om de randen was het goed dichtgesmeerd en het dak is ook schuin, dus het licht goed op afschot.

Maar als ik het goed begrijp kan ik gewoon de vlakke platen plaatsen, mits ik een goede dakopstand maak en de druipranden niet vergeet.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #8
Inderdaad.
Kijk of je een aluminiumprofiel op de kop kan tikken die ze voor dit soort ramen gebruiken.
Mijn ervaring is dat dichtgesmeerd op basis van bitumen een beperkte levensduur heeft.
Let wel op als die glasplaat schuin komt te liggen dat je iets moet doen zodat deze niet kan afzakken.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu