Isolatie schuur/bijhuisje

Tjoeri

  • #1
Onze schuur is voor een gedeelte ingericht als woon/logeer ruimte. De beneden verdieping is voor een deel schuur en de boven verdieping is bedoelt om te slapen. Nu is het plafond van de schuur nog niet geïsoleerd, dus het gedeelte tussen de begane grond en de eerste verdieping. Hierdoor komt er redelijk veel kou (en geluid) van beneden naar boven. Ik wil het plafond, dus het gedeelte tussen de schuur en het slaap gedeelte (ook wel tussen de eerste en tweede verdieping), voorzien van een isolatie laag. Op de eerste verdieping dus in het slaapgedeelte ligt overigens laminaatvloer. Nu zat ik zelf te denken aan steenwol. Stel ik doe dit met steenwol, moet ik dan gebruik maken van een dampremmende folie? En zo ja aan welke zijde moet ik deze folie dan aanbrengen?
Zie foto's voor iets meer duidelijkheid. De foto's zijn gemaakt in het schuur gedeelte onder het slaap gedeelte.
20220109_143921.jpg
20220109_143913.jpg
 

Sjaan Smit

  • #2
Wordt er aan beide kanten gestookt ? Of is het in de schuur kouder?
 

Tjoeri

  • #3
In de schuur is het kouder, er wordt alleen boven gestookt
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #4
De warme kant moet dampdicht zijn, de koudere kant dampopen. In dit geval zou je de folie in principe dus onder het laminaat moeten aanbrengen, al zal de opbouw met die houten ondervloer op zich al wel dampdicht genoeg zijn om problemen te voorkomen. Dan moet je onderkant uiteraard wel dampopen houden.
 

Tjoeri

  • #5
Bedankt voor het meedenken! Welk materiaal kan ik nog over het steenwol heen plaatsen wat nog wel voldoende damp doorlatend is? Ik wilde er namelijk gips platen tegenaan schroeven
 

Impie

Vaste Beantwoorder
  • #6
In principe hoeft er niets tussen, maar om alles beter op zijn plaats te houden zou je dampopen folie kunnen gebruiken. Steenwol is van zichzelf echter al redelijk stijf, dus het gewoon tussen de balken klemmen werkt ook prima.

Als je rollen gebruikt met een aluminium laag, doe die dan aan de bovenkant (tegen de vloer aan). In dat geval kun je eventueel ook wat nietjes gebruiken, mocht het klemmen niet goed genoeg werken.
 

Tjoeri

  • #7
Ik gebruik inderdaad die rollen met een aluminium zijde. Oke dan ga ik het op die manier oplossen. Bedankt!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu