Isolatie plafond Nehobo onder het dak

Helpmnkoelkastisstuk

  • #1
In een appartement heb ik een plafond dat bestaat uit holle gemetselde bakstenen (Nehobo volgens mij). Daarboven zit het platte dak. Ik wil dit netjes gaan afwerken, maar ik twijfel hoe.

Ik zou het plafond gewoon kunnen stuccen, alleen dan moet ik eerst de oude lelijke stuclaag verwijderen.

Mogelijk is isolatie waar je meteen op kunt stuccen ook een optie. Deze mag echter niet te dik zijn (ik heb maar 2,45m hoogte). Bestaan er isolatieplaten of -rollen die je direct in de bakstenen kunt schroeven of lijmen en waar je vervolgens direct tegenaan kunt stuccen zonder eerst weer gipsplaten op te moeten hangen?

Zoiets? *******
Of zoiets, maar dit is voor wanden: ******
(Het is voor een slaapkamer, dus hoeft niet supergoed te isoleren.)

Er zaten eerst gipsplaten tegenaan, maar die heb ik verwijderd (waren erg lelijk en het isoleert nauwelijks). Ik begrijp trouwens niet waarom er gipsplaten tegenaan zaten als je het ook direct kunt stuccen. :?:
 

Helpmnkoelkastisstuk

  • #2
Ik ga denk ik toch maar gewoon het plafond stuccen. Isoleren met een dunne laag heeft toch niet zoveel zin.

En de gevelmuren zijn onafgewerkt dus die isoleer ik al. Daar zit nu alleen baksteen en beton. Ik heb er even een ander topic voor geopend: https://www.klusidee.nl/Forum/topic/isolatie-muur-stro-hoe-te-vervangen.121233/
Is het trouwens aan te raden om alleen je plafond of alleen je muur te isoleren? Helpen alle beetjes of krijg je dan door koudebruggen veel minder effect?
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Alle beetjes helpen. Maar het totaal is wel vooral afhankelijk van de zwakste plekken.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu