Isolatie onder schuifpui/kozijn, met PIR voldoende goed?

Nick8k

  • #1
Beste vakmannen,

Ik heb jullie beoordeling nodig om te bepalen of een aannemer goed werk verricht of niet, betreft de isolatie aan de onderzijde van een kozijn.

Bestaande situatie
Ik heb door een ZZP’er een aanbouw laten bouwen, welke helaas wat knullig is gebouwd. Er zit een schuifpui in, welke ik nu laat vervangen door een kozijn met openslaande deuren, ditmaal door een professionele aannemer. De bestaande schuifpui is slecht geïsoleerd aan de onderzijde, met een thermische scan zag ik hier redelijk wat warmte verlies. De pui staat op metselwerk, bovenop de betonvloer fundering. Achter het metselwerk zit wat rockwool ter isolatie (zie afbeeldingen).

Nieuwe situatie
De aannemer zou het nieuwe kozijn plaatsen en aan de onderzijde isoleren, met een geïsoleerde kantplank. Nu (een week voor aanvang), komt de aannemer terug met het verhaal dat er geen gebruik gemaakt kan worden van de geïsoleerde kantplank, omdat er te weinig ruimte onder de pui beschikbaar is (10cm). Dit komt omdat de gestorte betonvloer een stuk doorloopt, dit heeft de vorige ZZP’er blijkbaar niet slim gemaakt.

De aannemer wil het nieuwe kozijn plaatsen, beter ondersteunen en isoleren waar mogelijk met PIR. Ik betwijfel of op deze wijze, de isolatie waarde voldoende gaat zijn.

Probeert de aannemer zich er gemakkelijk vanaf te maken, door niet de gestorte betonvloer voor een deel te verwijderen en niet de geïsoleerde kantplank te plaatsen? Of is dit wel een acceptabele oplossing gezien de situatie?

Zie afbeeldingen.

Situatie.jpg IMG_1713 conv.jpeg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
beoordeling van werk uitgevoerd door derden word hier niet gedaan, daarom plaats ik een slotje.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu