Isolatie metalen dak schuur.

ASTRA27

 • #1
Momenteel ben ik bezig met het vergroten van mij vrij staande schuur. Hierop is een puntdak gekomen met metalen dakplaten. De platen zijn bevestigd op Rachels met daaronder bubbeltjes aluminium folie om eventueel condens vocht op te vangen. De binnenkant moet nog afgewerkt worden. Dit wordt gedaan met multiplex platen. Nu twijfel ik of er isolatie tussen geplaatst moet worden. De schuur is niet verwarmt. Is het beter om wel of geen isolatie aan te brengen met het oog op meer of minder condens. Scheelt dit qua geluid naar buiten toe en welke isolatie kan ik toepassen? Is hiervoor piepschuim een optie?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Impie

  • #2
  Als je het niet verwarmt, is verdere isolatie vanuit dat oogpunt niet zo zinvol. Voor geluidsisolatie helpt het natuurlijk wel, maar dan moet je geen piepschuim gebruiken. Dat heeft wat dat betreft namelijk belabberde eigenschappen; glas- of steenwol is dan beter.

  Je zit echter wel met het probleem dat je nu een dampdichte folie (die bubbeltjesfolie) aan de 'koude' kant van je constructie hebt. Normaal gesproken wordt daar een dampopen folie toegepast en aan de warme binnenzijde een dampdichte. Bij het isoleren loop je nu het risico dat er vocht in de isolatie (en dus het hout) gevangen wordt. Je enige optie is dan nog klimaatfolie aan de binnenkant, maar dat werkt allemaal wat nauwer.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu