Isolatie houten verdiepingsvloer (voor warmte en geluid)

Status
Niet open voor verdere reacties.
Hallo,

Ik heb een jaren 30 woning gekocht en deze ondertussen helemaal 'gestript'. Nu alles toch open ligt wil ik graag de verdiepings vloeren (dus tussen beneden verdieping en eerste verdieping en ook tussen eerste verdieping en zolder) gaan isoleren (warmte, maar ook geluid). De (houten) vloeren liggen gewoon op balken met een tussen afstand van rond de 60 cm en ik wil dus aan de onderkant van de vloer, tussen de balken gaan isoleren.

Mijn vraag is nu, moet ik isolatie met zo'n aluminium kleurige laag (dampremmend of zo) gebruiken of geeft dit condens problemen die ik natuurlijk liever niet heb. Alle kamers worden verwarmt maar de temperatuur in de slaapkamers is voor comfort wel lager dan in de woonkamer.

De isolatie met die aluminium laag is nu in de aanbieding dus hoop dat ik deze kan gebruiken.

Hoor graag jullie mening.


Met vriendelijke groet,
Floris
 
Het wordt dan een combinatie van massa en mineralen wol.
Naast de genoemde oplossing zou ik tussen de balken, directe aan de bovenvloer, massa hangen in de vorm van gipsplaten, mdf etc. (let wel op het soort materiaal, kies de grootste dichtheid. Dus zwaarder is beter).
Kit de naden rondom het aangebrachte gips/hout goed dicht. Hieronder kun je de wol plaatsen en dan het plafond afwerken.
 
Bedankt voor de antwoorden.

Geluids isolatie is niet het primaire doel dat is warmte isolatie maar geluidsisolatie is wel mooi meegenomen. De muren met de buren heb ik overigens voorzien van een laag Isofix geluidsislolatie.

Mijn voornaamste zorg is of er wel of geen condensvorming kan onstaan wanneer er gebruik wordt gemaakt van die isolatie rollen met zo'n aluminium kleurige dampremmende laag erop, hierover heb ik namelijk in een aantal berichten hier op het forum gelezen.


Hoor graag jullie mening.

Met vriendelijke groet,
Floris
 
Gezien het om isolatie betreft tussen 1e verdieping en zolder zal het met de condensvorming meevallen (tenzij het op zolder eeeerg koud wordt tov de 1e etage).

Condensvorming ontstaat wanneer er een warme en koude kant is. aan de warme kant condenseert vocht. Dit is goed zichtbaar bij enkellaags glas (raam).
 
Ok bedankt voor het antwoord, maakt alles duidelijk.

Wordt zo'n dampwerende laag normaal gesproken alleen toegepast waneer het om een buitenmuur of zolderdak gaat. Want wat is eigenlijk het idee of nut van zo'n extra laag ??
 
Precies zoals je het zegt: t.b.v. muren en daken. Waarbij opgemerkt dat voroal het houten dakbeschot er gevoelig voor is (houtrot); een stenen muur heeft minder last van vocht, maar soms wel aangebrachte materialen (stuc, voorzetwanden met houten staanders).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Gerelateerde klussen

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu