Isolatie aanbrengen aan de buitenkant

JayDee

  • #1
Bij mijn woning is voordat ik het kocht aan de buitenkant isolatie aangebracht. Voor zover ik kan zien is dat gedaan door piepschuim tegen de muur aan te plakken en daar overheen te stucen.
Later is er een aanbouw tegen het huis aan gezet. Die aanbouw is niet geïsoleerd. Hij bevat wel een spouwmuur maar zonder isolatie erin. In die aanbouw zit mijn keuken en daar is het erg koud. De radiator trekt het gewoon niet. Nu wil ik aan de buitenkant isolatie aanbrengen op dezelfde manier als bij de rest van het huis. Ik wil het ook gaan stucen en verven zodat het er hetzelfde uit ziet als de rest van het huis.

Ik heb alleen geen idee hoe ik het aan moet pakken. Hoe bevestig je bijvoorbeeld het piepschuim aan de muur? Moet dat met schroeven of kan het gelijmd worden? En hoe kun je eroverheen stucen. Het lijkt mij dat er nog iets van gaas overheen moet om te voorkomen dat de stuc er weer af valt. En hoe diep moet ik de isolatie de grond in doen? Kan iemand mij vertellen hoe dat in zijn werk gaat?
 

Geus

  • #2
Ik ben geen expert en heb geen antwoord op je specifieke vraag. Maar ik heb wel wat vragen, om de situatie duidelijker proberen te krijgen. Want een spouwmuur, alhoewel ongeïsoleerd, zou toch wel moeten isoleren. Wellicht krijg je op een andere manier kou binnen of raak je de warmte kwijt. Of misschien is je radiator structureel te klein.

Wat voor een dak zit er op de aanbouw en is dat geïsoleerd? Ramen en deuren, sluiten die goed en wat voor soort glas zit er in? Hoeveel ventilatieopeningen heeft de spouwmuur en hoe groot zijn die? Hoeveel inhoud heeft de aanbouw en wat is de capaciteit van de radiator? Wat voor een vloer zit er in en voelt die koud aan?

Fotootjes plaatsen is altijd handig. Succes!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
Het je het vullen van de spouw al bekeken?

Het aan de buitenkant isoleren en stucen is een specialistisch werkje. Je kan het best dit uitbesteden.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Maar qua isolatie waarde levert deze methode wel het meeste op en met de minste vochtproblemen.
Je moet even opletten hoe je bij de dakrand of wat dan ook uitkomt. Ik neem aan dat je toch zo'n 100 mm wil aanbrengen.

Geen idee wat het kost maar als je aardig kan stucen moet het goed te doen zijn. De isolatie is een montage systeem.
Op het internet staat of stond een heel duidelijk Duits filmpje.
 

JayDee

  • #5
Dat filmpje wil ik wel eens zien. Heeft die techniek ook een naam? Iets waarop ik kan zoeken?

Ik was inderdaad van plan om 10 cm te doen. De rest van het huis heeft ook de dikte en volgens mij heb ik het ook nodig voor de isolatiewaarde. Ik besef dat het wat problemen gaat opleveren rond de deur, ramen en de dakrand maar ja, je moet toch wat.

Vullen van de spouw heb ik nog niet bekeken maar daar verwacht ik niet veel van omdat de spouwruimte maar enkele centimeters is.

De ruimte is 2,5m hoog, drie meter breed en ruim 4 meter lang. Het dak is niet geïsoleerd. Het dak bestaat uit zo'n zwarte laag dakdekkersspul met mineralen (zonder grind). En daaronder hebben we dan de gipsplaatjes van het plafond.

De vloer is wel geïsoleerd. Ik heb zelf 4cm piepschuim tussen de balken gedaan. Dat is duidelijk niet voldoende want de vloer voelt ijskoud aan.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu