Isolatie aanbrengen binnenzijde buitenmuur

Arma1986

  • #1
Geachte dames en heren,

Voor dat ik begin met me verhaal zal ik even voorstellen en me probleem schetsen. Momenteel ben ik voor een klant bezig die het volgende voor elkaar wil hebben.

Het gaat hier om een bestaande kerk waarbij de buitenzijde niet aangepast mag worden. Aan de binnenzijde van de kerk wordt alles nieuw opgebouwd. Met andere woorden er komen nieuwe vloeren, nieuwe wanden, en een nieuw dak op. Van binnen uit wordt dus een compleet nieuw bouwwerk gemaakt.

Nou is mijn probleem de isolatie, we zijn van plan om aan de binnenzijde van de buitenmuur isolatie aan te brengen. Na de tijd wordt hier een binnenmuur voor geplaatst, dus geen voorzet wand van hout of metal stud. Nou is mijn vraag wat voor isolatie is hiervoor geschikt (Pir, Eps, of rockwoll) en moet ik hierbij een luchtlaag laten of volzetten.

Alvast bedankt voor de reactie´s
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #2
Het maakt niet zoveel uit welke isolatie je gebruikt. Ze hebben allemaal hun voor en tegen.
Van isolatie welke voorzien is van aluminium cachering zeggen ze dat deze de GSM ontvangst hindert. Maar is al voorzien van een goede dampremmer. Steenwol, brandt niet, is weer beter om de warmte te bufferen maar laat heel gemakkelijk het vocht door. Enz. enz.
Als de buitenmuur geen vocht van buiten doorlaat kan je de isolatie tegen die muur plaatsen, zonder openruimte of spouw.
Zoeken, links boven, gebruiken er zijn heel veel vragen en antwoorden te lezen.
Mocht je nog vragen hebben geef dan gelijk de dikte van de muur en de materialen op die je wil gaan toepassen.
 

Arma1986

  • #3
Hey, alvast bedankt voor je reactie.

We zaten zelf te denken aan pir platen omdat deze makkelijke en bijna naadloos zijn te plaatsen. De muren zij zo circa 40 cm dik, en laten geen vocht door. Dus infeite kun je de muur volstoppen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #4
Zoals geschreven tegen de muur en nog even toevoegen let op de damprem.
 

Arma1986

  • #5
Dampremmend? Bedoel je de folie of bedoel je hier mee de juiste zijde van de pir platen?
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #6
Iets moet er voor zorgen dat de warme lucht haast geen vocht door de isolatie richting de muur doorlaat.
Een folie op de isolatie kan van alles zijn maar het moet van aluminium zijn en aan de warme kant komen te liggen. De naden van de platen en de aansluitingen met de muren, vloer en plafond moeten ook voldoende dampdicht worden afgewerkt.
 

Arma1986

  • #7
Oke dat is dan geen probleem want de pir platen zijn al aan een kant bekleed met aluminium folie dus met mee geleverd tape kan ik het werk al af maken.

bedankt
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #8
Mooi dat u een bedrijf heeft maar in de forumregels staat dat bedrijven voldoende kennis moeten hebben dit zelf op te lossen en niet via een forum als klusidee.
 

Arma1986

  • #9
Sorry hoor dat ik het hier vraag. Een mens kan niet overal kennis van hebben. Tuurlijk heb ik verstand van dat spul maar dat wordt doorgaans aan het binnenblad bevestigd.

Deze situatie is nergens te vinden op het internet. En de fabrikant heeft momenteel vakantie, dus die kan ik ook niet vragen. Dus zodoende en het heeft allemaal haast. Maar jammer dat er zo gesproken wordt op dit forum, dat bedrijven voldoende kennis moeten hebben.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #10
Je noemt je aannemer, dus als je een opleiding hiervoor gehad hebt hoor je dit soort zaken te weten.
Maar ja tegenwoordig mag iedereen zich bij de KVK in laten schrijven als aannemer, of elk ander zelfstandig bedrijf.
 

Arma1986

  • #11
Jah de kennis van de isolatie is wat vertroebeld. Maar goed er zijn ook genoeg aannemers die het er klakkeloos in stoppen. Ik vraag liever alles 2 keer voordat ik wat doe. En aangezien u de specialist bent, wat raad u aan kwa de pir isolatie.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #12
Wellicht kun je de informatie bij de producent opvragen. Die zou het moeten weten, hoewel ik vanuit die hoek ook wel foute antwoorden gekregen heb.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu