Is vreemd probleem met thermostaatkraan douche oplosbaar ?

Rob 040

  • #1
Beste allen,
Ik heb een raar probleem met thermostaatkraan van de douche (zie foto). Ineens zat de warmwaterknop muurvast. Als ik de dop van de warmwaterknop eraf haal, dan kan ik de grote moer wel wat losdraaien om weer beweging in de warmwaterknop te krijgen, maar ik weet niet of dat de bedoeling is ?! Na het losser maken van de grote moer, is het bovendien zo dat de warmwaterknop wel weer draaibaar is maar de temperatuur blijft onveranderd. Als extraatje heb ik de hele inhoud van de warmwaterknop via de grote moer maar even losgehaald en 45 minuten laten weken, maar probleem blijft ongewijzigd.

Wie heeft tips ?
Alvast hartelijk dank.

Groet, Rob

 

Rob 040

  • #2
Ik heb even gekeken naar het merk, maar ik zag nergens iets staan, zoals je bijv bij Grohe wel ziet. Het is bij mijn moeder. Kans is groot dat ik geen merknaam zal zien (mocht er toch ergens een merknaam te bespeuren zijn, laat ik het natuurlijk weten).
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #3
Moest even een poos zoeken in de afbeeldingen maar deze kraan komt bij pra*xis vandaan zijn goedkoop kan je netzogoed een nieuwe op zetten.

 

Rob 040

  • #4
Thanks Henk ! Ik voel me een beetje bezwaard als iemand voor mij op Google gaat zoeken. Jij bent er vast bedreven in, maar ik kan het waarschijnlijk zelf ook. Zoek je gewoon op Google/Afbeeldingen met zoekterm "thermostaatkraan" en dan scrollen tot je de juiste vind of zoek je veel gedetailleerder door bijv een paar merknamen toe te voegen die jij verwacht dat het mogelijk zou kunnen zijn ?

Hoe dan ook, ik zie inderdaad nu de prijs en zal een nieuwe kopen en niet proberen de oude op te lappen. Ik koop gewoon een zelfde model want hij is toch mooi 12 jaar meegegaan.

Jan en Henk zeer bedankt voor de reacties ! Zo plaats ik nooit een nieuwe kraan en zo plaats ik er 3 in 1 week. Maar weer veel geleerd. Mooi forum :prima:
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Je ken vaak zien wat voor kraan het is vaak staan daar merken in.
zoniet dan ga ik op afbeeldingen zoeken.

Ook zoek ik in buitenland dan ga ik het vertalen in vertaal programma G chrome

Bouwmarkten hebben wel vaak china vertaal ik in het chinees.
in Engeland heb je vaak oude modellen en vaak meer info.

Soms als ik niks te doen heb dan wil ik wel heel ver gaan zoeken maar soms kan ik ook niks vinden goed afgeschermt.
 

Rob 040

  • #6
Okay Henk, volgende keer zal ik eerst zelf zoeken via Google afbeeldingen. Ik heb inmiddels een nieuwe thermostaatkraan gekocht en succesvol geïnstalleerd en ook 2 andere kranen deze week geïnstalleerd (kan dus weer jaren vooruit).

2 Vragen tot slot:

* Als je een nieuwe kraan installeert, is het dan nodig om kraanvet te gebruiken (ik heb bij alle 3 de nieuwe kranen geen kraanvet toegepast) ?

* Ik heb voor de thermostaatkraan Grif*fon Kolmat Fibre Seal om de S-koppelingen gedaan. Loc*tite 55 is weer een stukkie duurder. Is Kolmat Fibre Seal ook een goede keuze ?

Groet, Rob
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #7
Prima keuze, is kiwa goedgekeurd dus het mag voor drinkwater.
 

Rob 040

  • #8
Okay Jan.
Vraag tot slot: Als je een gloednieuwe kraan installeert, is het dan nodig om kraanvet te gebruiken ?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #9
Waarop zou dat moeten?

Is niet nodig.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu