Is luchttoevoer rand dicht tapen veilig?

petervdg

  • #1
Hallo, er komt bij mij directe buitenlucht het huis binnen via de vrij brede open rand van de niet afgedichtte luchttoevoer buis (de zwarte). Is het oke om dit koppel gedeelte zelf dicht te tapen? En zoja, moet dat met een speciaal tape of kan dat met gewoon klustape? Ik heb geen idee.

Alvast bedankt voor het advies.

cv.jpg
 

AvDijk

Vaste Beantwoorder
  • #2
Als ik de foto zie heb ik ook steeds geen idee, want ik weet niet wat er aan de andere kant van dat stuk rioolbuis zit. Ik heb ook grote zorgen of deze toe- en afvoer aan de regels voldoet.
Bij twijfel een deskundig iemand ter plaatse laten kijken, problemen met luchttoevoer en rookgasafvoer kunnen erg gevaarlijk zijn.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Ik zou mij eerder zorgen maken om die rvs rga met tape en die scherpe bocht.
 

Onderhoudtje

  • #4
Zoals The headhunter al aangeeft zou ik mij persoonlijk meer zorgen maken om de rvs panflex buis, deze vertoont al sporen van lekkage van de rookgassen. Tjonge wat een pruts werk.
Doe jezelf een plezier en haal de stekker uit de ketel en bel een installatiebedrijf die dit kan oplossen. Want bij deze situatie is het niet de vraag of er een ongeluk gebeurd, maar wanneer dit gebeurd.
 

petervdg

  • #5
Bedankt voor de reacties. T is een huurhuis woon er net. Een groot tochthok. Alles dichtgekit nu redelijk te doen alleen kwam ik dit nog tegen. Oke dus dit is ook nog eens zorgelijk. Wat een bende..
 

petervdg

  • #6
En idd die scherpe bocht volgens mij is dat helemaaal niet de bedoeling. Is gewoon een 90 graden hoek. Zelfs ik snap nog wel dat dan de afvoer stagneert.
 

petervdg

  • #7
Ik haal de stekker eruit.
 

Haemmertime

Vaste beantwoorder
  • #8
Ik heb er geen ervaring mee maar ik kan mij voorstellen dat de verhuurder wettelijk verplicht is een deugdelijke en vooral veilige installatie te installeren. Ik zou dus morgen direct de verhuurder verwittigen en dat je het er niet mee eens bent. Mocht je daarna nog het idee hebben dat het niet ok is, zou ik zelf een installateur bijhalen, desnoods om het alleen te beoordelen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu