Is laminaat mogelijk?

Hans de Bruijn

  • #1
Ik ga met 2 weken verhuizen en heb nog steeds geen vloer. Ik had in eerste instantie toch gekozen voor een tegelvloer gezien de honden. Ik heb vandaag een Duits tegelbedrijf op bezoek gehad om de boel te bekijken. Hij kwam tot de conclusie dat het in het cement moet gezien de vloer best wel oneffen is. Ik had dit wel verwacht gezien het een ouder huis is. Het gaat om totaal 82 m2. In deze cement vloer legt hij ook nog eens draadmatten voor versteviging. Ik schrok mij een hoedje van de prijs. Ik moet **€ betalen voor alles. De tegel kost zelf ** ecl. In dit bedrag zit wel het voegen en bevestigen van de plint, deze is hetzelfde als de vloer. Normaal vind ik dit niet mooi maar bij deze tegel wel.

Ik zit er nu aan te denken om alleen de keuken, hal en bijkeuken te laten tegelen. De woonkamer, dan maar toch met laminaat.
Gezien de vloer in de woonkamer op enkele plekken best wel een ligt vochtig is, vraag ik mij af, of er überhaupt wel laminaat in kan? Ik weet niet of een goede folie met ondervloer voldoende is? Misschien is een combi van ondervloeren mogelijk? Ik hoop dat jullie advies voor mij hebben.

Thanks, Hans

Bedragen verwijderd, mod.
 

De Haan

Specialist Planten en Tuinen
  • #2
Met laminaat heb je een probleem als er een vochtig ongelukje gebeurt.
Linoleum is een goede oplosing en is er in vele motieven te koop.
 

Cobblepot

  • #3
Waarom is de vloer vaak vochtig? Misschien moet je eerst dat probleem oplossen.
 

Hans de Bruijn

  • #4
Het is een ouder huis zonder betonnen fundering. Er ligt eigenlijk een cement vloer op een zand ondergrond, ben ik zelf niet blij mee. In de woonkamer valt het wel mee met vocht maar in de hal zitten echt een paar natte plekken. Dit is de reden om daar een nieuwe cement dekvloer met plavuizen te laten aanbrengen. Om het vocht probleem geheel op te lossen, zou de complete huidige cement vloer eruit gehaald moeten worden en een nieuwe dikke beton vloer erin met daarop een dekvloer. Helaas heb ik hier geen geld voor anders was dit mijn optie geweest.

Groet Hans
 

Ralph

  • #5
Nou laat me je dit vertellen, als je vloer op die punten nat/vochtig zijn zal je dat niet oplossen met alleen een nieuwe vloer. De wanden zullen dan ook nat/vochtig zijn, dan wel worden.
Je zal het vocht direkt moeten aanpakken met een drainage o.i.d.
 

Hans de Bruijn

  • #6
Ik ga idd drainage aanbrengen rondom het huis. Verder heb ik info gevonden om de onderzijde van de muren te laten injecteren tegen optrekkend vocht.

In Duitsland werken ze veel in oudere huizen met een giet asfalt dekvloer. Het grote voordeel is dat deze waterdicht is en dat je er alles soorten vloerbedekkingen op kunt verwerken. Ik ga morgen even informeren naar de m2 prijs.

Groet Hans
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu