Laminaat mogelijk op mijn houten vloer?

Smittie79

  • #1
Ik wil graag laminaat leggen in mijn huiskamer, maar de vloer is niet volledig vlak.

Het is een houten vloer, met eronder een kruipruimte. Eerst een ouden houten vloer, daarobovenop heeft de woningbouw multiplex platen geschroefd. Geen isolatie materiaal, aan de zijkanten bij de muur zijn spleten waardoor ik de kruipruimte kan zien (die verder niet toegankelijk is)
De vloer is niet volledig vlak. Als ik een rechte lat van 2 meter op de vloer leg is er op het ergste punt ongeveer 1,5 cm ruimte onder de lat in het midden. De houten vloer voelt verder wel solide, buigt niet door ofzo als ik erop loop, de multiplex platen lijken strak op de onderste houten vloer te zitten.

-Is dit teveel verschil op liminaat te kunnen leggen ?
-Zoja, is dat dan goed op te lossen door op de diepste plaats een dubbele laag ondervloer te leggen ofzo ? Egalisatiecement ga ik zowieso niet aan beginnen.
-Is het een probleem dat het een niet geïsoleerde vloer is ? (ivm vocht ofzo)

Dank u.
 

Fiesiekus

  • #2
Punt is, dat met een holte van 1,5 cm diep, het laminaat gaat veren. Dat is naar lopen en kans op scheurende verbindingen. Met laagjes folie is dat wel goed op te lossen, maar een secuur werkje. Verschillende laagjes en groottes over elkaar leggen in de holte.

Dampdichte folie lijkt wel nodig.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu