Inzetstukken in balken - epoxy, giethars??

Sebastiaanjongerius

  • #1
Beste klussers,

Momenteel ben ik bezig met de renovatie van mijn nieuwe woning uit 1928. Ik zit met het volgende en heb na enkele avonden op internet geen antwoord kunnen vinden.

Eén houten dakspant vertoont plaatselijk houtrot, welke niet meer actief is (oude lekkage van een kilgoot). Dit betreft het bovenste randje van de balk, over ca. 50 cm. Tevens zijn er in de slaapkamers op diverse plaatsen hoeken uit de spanten gezaagd t.b.v. vermoedelijk kastjes en dergelijke. Daarnaast is er een CV leiding verticaal door het hart van een vloerbalk geboord.

Ik wil op de genoemde plaatsen nieuwe houten inzetstukken / constructief vulmiddel in de balken opnemen, om zo de balken te verstevigen tot hun normale sterkte. De inzetstukken dienen constructief te worden verlijmd.

Kan iemand mij vertellen wat voor een middel (epoxy, giethars of iets dergelijks?) je hier voor kan gebruiken? Het gaat me met name om expoxies of gietharsen of andere lijmen die constructieve sterkte hebben, aangezien ik aanneem dat je het met Bison houtlijm niet gaat redden.

Graag verneem ik jullie mening.
 

Fiesiekus

  • #2
32 sec. zoekwerk: Poly Urethaan houtlijm (in de volksmond: bruislijm).
Of constructielijm.
 

Cyruse

Vaste Beantwoorder
  • #3
Die constructielijm heb je ook in een 2 komponenten houtlijm versie van dat merk en dat levert een gruwelijk sterke verbinding op. Dat zou wel mijn eerste keuze zijn bij dergelijke verbindingen.
 

Sebastiaanjongerius

  • #4
Dank voor de snelle reacties. Hier kan ik zeker wat mee.

Ik ga even kijken welke optie de meeste constructieve sterkte geeft.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu