Intergas xtreme met twee thermostaten en Honeywell vc4013

Nick1979

 • #1
Hi,
Ik dacht inmiddels mijn intergas xtreme 36 met twee bedrade tado opentherm thermostaten (1 lt beneden en 1 ht boven) goed aangesloten te hebben. Waarbij er volgens mij een Honeywell vc4013 op de lt zone zit. Helaas :) vandaag per ongeluk verwarming boven aan gehad en nu zie ik dat het ook beneden 23 graden is geworden, dus klep naar beneden is niet dicht gegaan. Gaat er dan ook 70 graden naar vloerverwarming?#dommevraagwaarschijnlijk…
Ik vermoed dat het aan de p81 parameter ligt die ik op drie heb gezet, maar in alle beschrijvingen die ik lees staat nergens waar de drie voor staat.
Of is het p90 / p91 met functie relais?
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Nick1979

  • #2
  Iemand een idee?
   

  Cvolieboy

  Specialist Verwarming
  • #3
  Het systeemwerkt alleen met 1 aan/uit thermostaat en een modulerende thermostaat.
  Als de thermostaat van de lage temperatuur groep de ketel aanstuurd staat de tweeweg klep open zodat de gehele installatie als ook in de hoge temperatuur groepwarmte vraagd mee draaid.

  Als de lage temperatuur groep geen warmte vraag meer heeft stop de ketel .
  Als de thermostaat voor de hoge temperatuur groep vrgend staat staat de tweewegklep dicht zodat alleen de hoge temperatuur groep kan opwarmen met hoge temperatuur.
  Een specieaal voor dit doel aangebrachte thermostaat schakeld de ketel uit als de temperatuur in de lage temperatuur groep hoger oploopt dat de maximaal ingestelde temperatuur, en volgd blokkeering ketel.

  Alshet anders en zonder dejuiste onderdelen is aangesloten loopje de kans opeen helehoge temperatuur in de vloerverwarming met zelfs mogelijk schade als gevolg.

  Vr Gr
   
  • Like
  Waarderingen: Marcn.88

  Nick1979

  • #4
  Helder, dus moet ik de Tado anders aansluiten, ik heb ergens al gelezen hoe. Weet je dan toevallig ook welke parameter p81 moet hebben om de klep dicht te zetten als de HT aan gaat?
   

  Nick1979

  • #5
  Lijkt gelukt te zijn. Boven HT aan zorgt ervoor dat temperatuur beneden niet oploopt.
  Bedankt!!
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu