Intergas Prestige CW6 boiler warmt niet op

Stista

  • #1
Net voor kerst vanwege brommende ketel (stoomboot geluid) installateur langs laten komen om gas-lucht verhouding te laten controleren. Deze was goed maar ketel bleef brommen. Uiteindelijk gasblok VGU76 laten vervangen door een VGU76S. Brommen is verholpen. Na vervanging van het gasblok wordt de boiler echter niet meer verwarmd en geeft de ketel enkel nog koud tapwater. Ketel geeft bij warmwatervraag code 1 (temperatuur te hoog)

Door het installatietype te wijzigen (service code 15, parameter 1) van 4 naar 5 geeft ketel enkel warm tapwater (geen CV) en wordt boiler niet verwarmd. Door installatietype te wijzigen naar 6 (6 = n.v.t. volgens de handleiding) geeft ketel enkel warm tapwater (boiler wordt niet verwarmd) en het CV gedeelte functioneert gewoon.

Gisteren zijn twee monteurs drie uur bezig geweest. Volgens de monteurs zijn mengventiel en omschakelventiel niet defect. Boilersensor en stromingsschakelaar zijn gisteren vervangen maar het probleem is niet verholpen.

Bij tapwatervraag wordt tapwaterpomp niet ingeschakeld. Pomp draait wel als hij extern op 230V aangesloten wordt. Pomp is dus niet kapot.

Enige wat ik kan bedenken is de branderautomaat.

Heeft iemand een tip/idee?
 

Stista

  • #2


Probleem zelf opgelost. Bij het vervangen van het gasblok heeft de monteur de bekabeling van de boilersensor beschadigd met het dichtschroeven van de kabeldoorvoer. Hierdoor is sluiting ontstaan tussen de sensor en de bekasting. Na het losdraaien van de schroef sprong ketel aan om de boiler te verwarmen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu