Intergas KK HR 22 - Koud water - Locatie stromingsschakelaar?

Koudwater

 • #1
Beste forumleden,

In het verleden heb ik al vaak hele nuttige informatie hier gevonden, waarvoor dank. Helaas loop ik nu tegen een probleempje aan waarvoor ik een nieuw topic nodig heb.

Ik ben in het bezit van een Intergas Kombi Kompakt HR 22 uit 2006. Door de jaren heen heb ik al enkele kleine onderdelen vervangen (sensoren, branderautomaat, ventilator (laten doen)), en ook nu hoop ik het probleem weer zelf op te kunnen lossen. Nu het koud begint te worden kan onze zonneboiler niet meer in zijn eentje voor warm water zorgen. De Intergas geeft echter meestal niet thuis als er om warm water wordt gevraagd. Heel soms heeft 'ie het wel door en dan werkt het ook uitstekend. Bij deze symptomen dacht ik dus gelijk aan de stromingsschakelaar (geen stromingssensor gezien het bouwjaar van de ketel). Ik heb vol goede moed dus onderdeel 844267 gekocht en de ketel geopend. Tot mijn verbazing kan ik de stromingsschakelaar echter nergens vinden:

20231013_211315.jpg


20231013_211319.jpg


Ik had 'm dus hier verwacht:

Schermafbeelding 2023-10-13 215110.png


Kijk ik er nu volledig overheen of ontbreekt 'ie echt?
 
 • Waarschuwing
  Klusidee
  Waarschuwing
 • Koudwater

  • #2
  Kickje. Kan het zo zijn dat de stromingsschakelaar ontbreekt omdat het systeem samenwerkt met een zonneboiler (Agpo Ferroli, type moet ik even nagaan)? Ik ga deze week iig NTC 3 vervangen, die kost toch niet veel en in andere topics bleek dat de oplossing te zijn.
   

  Marcn.88

  Vaste Beantwoorder
  Moderator
  • #3
  waarschijnlijk is de stromingsschakelaar buiten de ketel geplaatst in de "kw" aanvoer naar de ketel of de zonneboiler
   

  Koudwater

  • #4
  Bedankt voor je reactie. Ik heb eens goed onder de zonneboiler gezocht en daar zit de stromingsschakelaar inderdaad verstopt. Gisteren heb ik NTC 3 vervangen, en daarmee lijkt het probleem te zijn opgelost.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu