Intergas 250HRW comfortline en Honeywell chronotherm IV

Exroosje

 • #1
Ik heb mijn intergas 220HRW vervangen door een 250HRW comfortline. De laatste blijkt naast ietsje meer vermogen ook modulerend te werken. Deze modulatie is niet in opdracht van de thermostaat, maar doet ie zelf (op basis van brandduur).

De chronotherm IV die ik heb doet ook een soort van modulatie door de ketel afwisselend aan en uit te schakelen. Nu werkt dit tegen de modulatie van de ketel zelf, doordat deze telkens weer op minimaal vermogen begint.

Ik wil dus het moduleren van de chronotherm uitschakelen, zonder dat het intelligent aanwarmen zelf uitgeschakeld wordt. Dat laatste heb ik al wel gevonden, dat eerste nog niet. Weet iemand raad?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Beter een modulerende thermostaat nemen.
   

  Exroosje

  • #3
  Deze ketel kan dus niet moduleren via de thermostaat.
  Hij moduleert zelf op basis van de lengte van de warmtevraag (zachtjes beginnen en steeds harder). Maar qua thermostaat kan ie alleen aan/uit. Geen opentherm

  En dat conflicteert dus met de honeywell aan /uit schakeling die daarmee de ketel zelf probeert een deel van de tijd te laten branden ipv continue, en dat 6 keer per uur. (bv van elke 10 minuten brand ie 5 minuten als er weing vraag is en 8 minuten als er veel vraag is)

  Van Honeywell net antwoord gekregen dat je de schakelfrequentie kunt terugbrengen naar 3 maal/uur, maar dat is het dan ook.
   

  Ron321

  Vaste Beantwoorder
  • #4
  Sorry, je hebt gelijk.
  Ik had niet in het thermostatenoverzicht gekeken.
   
  Status
  Niet open voor verdere reacties.

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu