Instellingen HR ketel

Conradus

  • #1
De ketel hangt, een topline HR ketel.
Nu vraag ik me af welke instellingen ik aan de ketel kan doen om een zo hoog mogelijk rendement te halen want daar ging het om.
Welke max temperatuur van b.v. de CV retour in te stellen en hoeveel modulatie van de pomp? Heb de max temperatuur al teruggezet van 85 naar 70 graden. Op welke temperatuur is het effect op het rendement het grootst?
Ik zie een forse pluim uit het rookgaskanaal komen, is dit nu juist de bedoeling of moet je eigenlijk heel weinig condens uit het rookgaskanaal zien komen.
 

Xr8

  • #2
Laat eea eerst maar op de fabrieks instellingen staan. Vaak is dat wel een aardig uitgangspunt. De temperatuur terugstellen heeft mijn inziens geen zin. De ketel zal icm een goede kamerthermostaat de 85 graden waarschijnlijk nimmer halen.

Door de temperatuur terug te zetten kan de ketel dit ook niet halen mocht het eens nodig zijn. Kan bv zijn doordat de radiatoren krap bemeten zijn en de buitentemperatuur laag is. Dit komt vaak voor bij oudere woningen waarbij de radiatoren op 90/70 zijn berekend. Vaak zie je dan op slaapkamers maar een enkel plaats radiator. Deze zal bij lage watertemperatuur weinig warmte af geven.

Als je een HR ketel optimaal wilt benutten dan zul je de gehele installatie waterzijdig moeten inregelen en bij voorkeur radiatoren nemen met een forse overcapaciteit. Hierdoor zal de ketel de woning heel makkelijk kunnen verwarmen met een lage water temperatuur. Hierdoor zal het rendement van de ketel hoger zijn. Is wel een behoorlijke investering.

Succes.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu