Instellen vloerverwarming Therminon 5000 Wilo pomp

Robfrfc

  • #1
Goedendag,

Sinds enige tijd.maken we gebruik van vloerverwarming. Deze is als vloerverwarming aangelegd op de gehele benedenverdieping. Alle radiatoren zijn weggehaald beneden.
Er is een Therminon 5000 geinstalleerd met een Wilo pomp (zie foto).
We hebben de vloer moeten opwarmen middels een protocol, wat allereerst prima verliep. Er is ons gesuggereerd om de vloerverwarmingsunit in te stellen op 40 - 45 graden en de cv ketel op max 60 graden. Nu zitten er 2 indicatoren op de unit die de temperatuur aangeven. Namelijk een draai knop, waarmee ik de temperatuur kan bepalen en een klokje die de temperatuur aangeeft. Helaas komen deze temperaturen niet overeen waardoor ik niet snap wanneer deze juist is ingesteld. Naar mijn idee zouden deze uiteindelijk met elkaar overeen moeten komen toch? De vloerverwarming gaat ook pas aan als de CV aanslaat.
Al met al vind ik het ingewikkeld en het zou fijn zijn als iemand me uitlegd hoe het werkt. Ik ben een leek op dit gebied.

Bedankt voor de moeite!

 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Waarom vraag je het niet aan de installateur die het heeft aangelegd?
 

jburuma

  • #4
Hallo, ik ben benieuwd of je er al achter gekomen bent hoe dit precies werkt. Ik zit momenteel namelijk met dezelfde vraag. Bij voorbaat dank!
 

Degooyer

Specialist Vloerverwarming
  • #5
Iemand die een vloerverwarmingsinstallatie oplevert laat in de regel een handleiding achter en geeft informatie over het opstarten van de installatie. Dus mijn advies is altijd: ga terug naar degene die het heeft aangelegd!!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu