Instellen Nefit ProLine HRC 24/CW4

Irelac

 • #1
Ik heb een vraag over het instellen van mijn nieuwe Nefit ProLine HRC24 met de bijbehorende ModuLine 100 kamerthermostaat.
De installateur heeft de maximale cv-watertemperatuur ingesteld op 85 graden, terwijl ik op mijn benedenverdieping vloerverwarming als hoofdverwarming heb (geen radiatoren). Ik heb wel 2 radiatoren op de slaapverdieping, die staan door middel van themostaatkranen laag afgesteld (stand 2) en hoeven wat mij betreft niet warmer dan dat.
Ik heb op het internet gezocht naar de correcte instelling van de maximale cv-watertemperatuur en vond verschillende aanbevelingen, zoals instellen op 40 graden max of 60 graden max.
Wat is nu een goede instelling voor een mooie balans tussen comfort en zuinig stoken?

Verder zou ik wel wat uitleg kunnen gebruiken over het ingestelde maximaal cv-vermogen. Dit staat ingesteld op 18 kW (75%). Wat betekent dit nu precies en is dit de meest ideale/efficiënte instelling?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #2
  Gezien het feit dat je ook radiatoren hebt, heb je een hogere aanvoer temp nodig dan die 40 of 50 graden.
  Daarom staat hij op 85

  De vvw regelt zijn eigen temperatuur met behulp van de thermostaat kraan die er op zit.


  Wat voor een ketel hing/stond er voorheen?
   

  Irelac

  • #3
  Een hele oude Vaillant keter, 19 jaar oud ongeveer
   

  Irelac

  • #4
  Ik heb de cv aanvoer temperatuur nu op 60 graden max staan en dan worden de radiatoren boven ook goed warm. Ik heb op de benedenverdieping geen radiatoren en boven verwarm ik heel matig, vandaar mijn gedachte dat de aanvoer op 85 graden zetten niet nodig is en voor onnodig hoge kosten zorgt?
   

  Obelix2

  Specialist Verwarming
  • #5
  Als het werkt voor U dans het OK

  Weet je toevallig ook nog welke ketel? Type?
   

  Irelac

  • #6
  Helaas, dat weet ik niet.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu