Installatieschema, bewegingsmelder

Domiolierook

  • #1
Goedenmiddag ik ben bezig met het maken van een installatieschema.
aan de rechterkant van een installatieschema heb je altijd een soort tabel
waarin je aangeeft hoeveel lichtpunten, hoeveel wandcontactdozen, hoeveel schakelaars je hebt per groep. Nu heb ik één groep waar alleen de gang op staat met in de gang geen wandcontactdozen maar alleen spotjes die worden bediend door een bewegingscensor.
Nu is mijn vraag : moet je bij het aantal lichtpunten voor die groep nu 1 lichtpunt tellen of het aantal spotjes ? en bij het aantal schakelaars ? 1 neerzetten ? of 0 ? want wordt een bewegingscensor in een installatieschema meegeteld als een schakelaar ?
Alvast bedankt.

EDIT : voor mij nog zon vage situatie.
De keukenbladverlichting word geschakeld door een knopje op de verlichting zelf. moet ik dit in de installatieschema ook aangeven ?

afbeelding offline
 

Lichtpunt

  • #2
Het aantal lichtpunten telt, niet het aantal spotjes .
Wel het vermogen optellen wat geinstalleerd is.
Een schakelaar is een schakelaar, dus deze als zodanig tellen.
 

Gerrit

  • #3
De schakelaars (en dus ook bewegingsmelders) zijn niet interessant in deze tabel.
Die dient n.l. om dee belasting per groep vast te stellen. Het antal lichtpunten (met hun vermogen) wordt dus gegeven en de kontaktdozen met de verwachte belasting.
Daarbij wordt van een vaste belasting (b.v. een wasautomaat) het vermogen gegeven, vvo algemeen gebruik wordt 200 VA aangehouden.
bij het aantal lichtpunten worden 2 of meer lampen die met één schakelaar worden geschakeld en zich in dezelfde ruimte bevinden als één lichtpunt gerekend.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu