Aansluiten inductieplaat met bijgevoegd installatieschema

GeertD1975

  • #1
Goedemorgen allemaal. Zoekend op internet kwam ik hier terecht. Wat een informatief forum!

Er is al veel geschreven over het aansluiten van inductieplaten. Toch voor de zekerheid nog een vraagje. Van de week komt er hier een nieuwe plaat binnen met bijgevoegd installatieschema. In de meterkast hebben we een fornuisgroep dus het rechterschema lijkt mij in ons geval de juiste. Aansluiting dus als volgt:
1 - Leeg
2 - L1
3 - L2
4 - N2
5 - N1
6 - aarde
Waarbij de brug tussen 4&5 verwijderd moet worden.

Klopt dit? Wat het enigszins verwarrend maakt is dat er boven het linkerplaatje ook 2N~ staat en er ook een L1 en L2 worden aangesloten. Aangezien ze de N daar aan elkaar koppelen lijkt mij dat er 1N boven had moeten staan, foutje in het plaatje?

Dan nog een vraag: mogen N1 en N2 verwisseld worden? In de Perilex WCD zijn ze nl allebei blauw. Anders moet ik nog even gaan meten welke N bij welke L hoort.

Tenslotte: waarom staan er bij het rechterplaatje geen kleuren bij de aders en bij de andere 2 plaatjes wel?
Aansluitschema kookplaat 1.jpg
Aansluitschema kookplaat 2.jpg
 

Tom345

Specialist Elektra
  • #2
Ik zie geen nummertjes op het aansluitschema. Maar het klopt dat je het meest rechter schema moet gebruiken en dat de brug tussen de twee nullen moet worden verwijderd. Waarom er geen kleuren bij staan, durf ik niet te zeggen. Gebruikelijk voor het aansluiten op een kookgroep is blauw en grijs voor de nullen en zwart en bruin voor fase.

Denk ook aan het gebruik van adereindhulzen en aan een goede trekontlasting. De bedrading van een Perilexdoos is niet genormeerd. Je zult dus moeten meten waar de fases en de nullen zitten.
 

GeertD1975

  • #3
Dank voor de snelle reactie! Ik ga de boel vooraf nog even doormeten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu