Installateur heeft elektriciteitsbuizen dicht gemaakt met pur

Goedendag.

Mijn installateur heeft bij het slopen van de cementdekvloer elektrabuizen geraakt en ipv deze te vervangen heeft hij de buizen gerepareerd met purschuim. Is dat een ideale oplossing? Het voelt voor mij als een beetje houtje touwtje en ik betaal er grof geld voor. Ook voor de brandveiligheid heb ik zo mijn vraagtekens. Graag advies. Morgen willen ze al de zandcement vloer er over storten. De installateur zweert erbij dat is een normale oplossing is.



IMG_0007.jpeg

IMG_0312.jpeg

IMG_0008.jpeg

IMG_0313.jpeg
 
Stel de installateur de vraag hoe hij in de toekomst draden bij gaat trekken als hij dit in een werk tegenkomt.
 
Ik ben wel benieuwd of er een acceptabele manier van repareren is zonder de draden opnieuw te trekken? Gehalveerde stukken buis met iets dikkere diameter er om heen verlijmen? Iets anders?
 
@Walker Nee, het is mijn woord tegen het zijne en ik moet ergens van uitgaan. Ik ben ook maar een leek op dit gebied. Ik kan wel rondbazuinen dat het werk stilgelegd moet worden, maar als ik geen idee heb hoe het beter kan en of dit überhaupt goed of slecht is, hou ik mijn mond
 
maar goed, bij wat kleinere beschadigingen zou je idd met een iets grotere buis of een opengezaagde mof aan de gang kunnen. Zal je wel overtuigd moeten zijn dat de draden niet beschadigd zijn en dat er geen delen van de buis naar binnen steken. Grotere is het beste gewoon vervangen. Draad eruit en opnieuw aanleggen is nou ook weer niet zo een enorme klus.
 
als de bedrading niet beschadigd is zou je een 3/4 elektra buis in de lengte kunnen doorzagen en deze over de baschadiging klappen
 
Zo deed ik dat ook altijd, en anders beschadiging eruit knippen buis aanhelen en nieuwe draad trekken.

Vroeger was er een regel dat draad in buis vervangbaar moest zijn, met pur gaat dat niet.
 
Laatst bewerkt door een moderator:
Dus die regel was een grote wasse neus. En zeker niet vca verantwoord, met al die open vloeren.

Maar het heeft allemaal gewoon heel lang gewerkt.
 
Een centraalleiding systeem was bereikbaar, de 1e versie als je dat zo kon noemen had de dozen zichtbaar in het plafond zitten langs de rand.
De opvolgende uitvoering had de dozen onder de vloerplanken van de overlopen.

De installatie werd gekeurd door het energiebedrijf, toen nog een staatsbedrijf.
Een installatie mocht toen ook alleen door een elektricien gemaakt worden, deze deed een gereedmelding bij het energiebedrijf en daarna volgde een keuring en pas dan werd de meter geplaatst.
De keuring was streng dozen moesten open, lassen werden weer los gemaakt, wandcontactdozen gingen weer van de muur.
Zat er een kras van je strip gereedschap im de draad was het afkeur en kon je alles eerst herstellen.Dat was beslist geen wassenneus.
 
Ik zie toch echt ook op andere plaatsen zitten, maar uit eindelijk was veel niet meer bereikbaar.
Kan wezen dat men hier in de regio makkelijker was. Soms was een koud flesje een goed hulp, als ik de mooie en soms sterke verhalen aan de bar mag geloven.

En ik zie nu als ik het tegen kom hoe het is gemaakt. Hoe het zoveel jaar geleden is opgeleverd....?
Maar ik leer ook weer bij
 
@Haemmertime Wellicht was het ook deels mijn eigen schuld. Ik vroeg de installateur de buizen te repareren zodat er geen zandcement in de buizen zou komen. Wist ik veel dat hij met repareren pur bedoelde. Vanwege de tijd die inmiddels is verstreken en onze deadline heb ik het maar zo gelaten. De dekvloer ligt er al overheen. Ik had niet eens tijd om te kijken of de draden waren beschadigd. Volgens hem waren de draden niet beschadigd dus dat moet ik maar geloven. In eerste instantie vond hij pur ook niet nodig omdat de zandcementvloer volgens hem aardedroog was. Maar goed we gaan het zien verder.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan