Inkorten toevoer siphon

Snorky

  • #1
Wij moeten een siphon plaatsen onder een wasbak. Logisch. De verticale metalen pijp die loopt vanaf de wasbak tot het siphon is afgezaagd om deze (in ons geval) zo kort mogelijk te maken zodat het water wegloopt door de horizontale pijp.

Nu heeft deze verticale pijp aan één zijde een gebogen randje zodat deze goed aansluit aan de wasbak. Aan de andere kant is de afgezaagde pijp dus gewoon recht. Er is weliswaar een rubberen ring bijgeleverd die er omheen past, maar als we de schroefring over de rubber ring aandraaien op het siphon, dan blijft de zaak weliswaar zitten, maar met een lichte druk en wat heen en weer draaien trek je hem naar beneden los.

Ik vroeg mij af hoe we hier een goed stevige verbinding van maken? Ik stel me zo voor dat installateurs een manier hebben even een naar-buiten-staand randje slaan, maar dit soort gereedschap heb ik niet. Hoe doet men dit?
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Wil je even een foto plaatsen
 

Snorky

  • #3


Deze trek ik even van internet af, maar geeft een aardig idee. De pijp is dus recht afgezaagd aan de onderzijde en steekt in de siphon. Er zit alleen een rubber ring boven waar overheen je de schroefring draait.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #4
Hier hoort een conische rubber ring en een hardplastic ring bij en de buis moet niet te kort zijn afgezaagd want dan gaat hij wrikken.

als je een doekje om de wartel doet en je draait dan met een waterpomptang aan kan deze ring niet beschadigen
 

Snorky

  • #5
Terwijl ik zojuist over discussieerde met m'n broer kwamen we ook tot de vraag of we de ring (inderdaad zoals afgebeeld) niet gewoon verkeerd om hadden zitten. Waarschijnlijk is dat het geval.

Alvast dank!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
:prima:

Succes
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu