Douche stijgbuis inkorten

Klusserronnie85

  • #1
Beste Klussers,

Ik heb al gezocht maar eigenlijk geen goed antwoord gevonden. Ik heb de badkamer verbouwd maar nu blijkt de doucheset te hoog voor de badkamer (plafond is op 230 dus eigenlijk gewoon verwacht dat het zou passen, heel dom ja. Doucheset xenz
Nu kan ik hem wel inkorten (doorzagen) maar de vraag is: hoe krijg ik de 2 stukken dan weer aan elkaar? Er zit schroefdraad in en op de buis die kleiner is dan de buis zelf (kan dus geen nieuwe tappen).

Nu heb ik op internet al een rubberdraadbus gevonden (alleen nog niet in de juiste maat).

Iemand nog een ander of beter idee? Kan ik dit ook solderen (zoals een koperleiding met tin?). De bevestigingsbeugel kanndaarna over de naad (dus het moet wel mooi en glad aan elkaar).

Groeten Ronnie
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Maak eens een foto van het bovenste deel, wat daar ingeschroefd moet worden, en van de bevestiging van de stang op de kraan.

Solderen gaat sowieso niet, dan brand je de zwarte laklaag er af
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Foto's verwijderd, het leek meer op een magazine met reclame dan op een klusvraag.
Wilt u foto's plaatsen dan geen bedrijfsnamen erop.

U kunt natuurlijk wel gewone foto's plaatsen.
 

Klusserronnie85

  • #4
Reclame? Huh? Ik heb toch gewoon afbeeldingen van de douche en eventuele oplossing geplaatst?

Naja, Peter bedankt voor je reactie.

Hier een foto van beide delen:


Dat in mijn hand is het onderste deel dat op de thermostaatkraan komt (al losgedraaid maar dat 'moerstukje' is ook in dezelfde schroefdraad als de bovenste buis gedraaid) De tweede foto is het bovenste deel. Daar schroef dus gewoon het 'mannetje' van het onderste deel in.Ik denk dat een vriend van me een bus op maat draait (met klein opstaand randje) met daarin een schroefdraad. Die duw ik dan vervolgens in het afgezaagde (bovenste) deel zodat ik er het orginele onderste deel in kan draaien. Die bus plak of kit ik dan denk ik. Goede oplossing of een beter idee?

Mvg Ronnie
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
In uw post stonden meerdere merknamen, of dat een screenshot of foto is maakt niets uit, op het forum zijn die niet toegestaan, zie de forumregels.
 

JamesMiller

  • #6
Vraag bij de winkel na of er een verkorte pijp verkrijgbaar is. Er zijn meerdere merken die zo'n pijp leveren voor hun doucheset. Wellicht voor die van u ook wel. Scheelt een hoop werk. Al uw andere oplossingen klinken als lapmiddelen die het er niet mooier op maken en grote kans dat er lekkages zullen komen.
 

Klusserronnie85

  • #7
Bedankt voor uw reactie. Ik kon inderdaad een telescopische buis krijgen, voor 300 euro en dan verviel de garantie hahaha, niet gedaan dus. Een vriend van me heeft een stuk afgezaagd en het stuk met schroefdraad afgedraaid. Daarna de oude schroefdraad weer in verkorte buis geperst en gelijmd (2 componenten). Nu dus ingekort en beter dan orgineel, oude schroefdraad was namelijk maar op 3 puntjes gelast.

Toch bedankt voor de reacties!

Groeten
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu