Inductieplaat 4600W op 20A 1-fase

Blitzzz

  • #1
Hoi allemaal,

Ik wil een inductie kookplaat kopen die met een normale stekker (1-fase) aangesloten kan worden en een aansluitwaarde van 4600W heeft.

Ik heb nu in de meterkast wel een aparte kookgroep maar daar zit een B16 schakelaar op en ik heb 20A nodig om die 4600W te halen. Vanaf de meterkast gaat de kabel ongeveer 6-8m naar de keuken en komt dan uit in een 2-voudige wandcontactdoos waar ik de kookplaat op aan wil sluiten (hier komt verder niets bij).

Kan ik simpelweg die B16 schakelaar in de meterkast vervangen voor een B20 schakelaar? Of moet ik meer vervangen, de kabel of wandcontactdoos bijvoorbeeld?

Zo ziet de wandcontactdoos eruit:

 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Dat gaat niet in Nederland. Daarom zijn er dus kookgroepen met Perilex aansluitingen. Kun je meteen naar een max 7200W kookplaat.
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #3
Een standaard wandcontactdoos kan maximaal 16A voeren, je zal dus naar een CEE-form 32A moeten om 20A aan te kunnen sluiten.
Voor 20A eindgroep moet een 35A hoofdzekering.

Deze kookplaat is niet voor de nederlandse markt of er zit een verkeerde stekker aan en is de plaat inwendig gewoon een 2x230v plaat.
 

Blitzzz

  • #4
Oke, het wordt dus niet zo simpel als ik dacht. Ik had deze kookplaat uitgezocht omdat ik hoopte dat ik hem met weinig aanpassingen in mijn elektra kon gebruiken.

Ik heb wel een 35A hoofdzekering maar als er geen 20A contactdozen zijn heeft het geen zin.

Ik kan de kookplaat wel instellen op max. 3500W maar ik weet niet of ik dan genoeg vermogen heb om lekker te koken.

Dan misschien toch maar een perilex aansluiting aanleggen en een 2-fase kookplaat uitzoeken. Ik ga even kijken of ik makkelijk een nieuwe kabel kan leggen vanaf de meterkast.

Bedankt voor hulp in ieder geval!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu