Indesit WG1031 TXO trommel draait niet

Dinfluence

  • #1
Ik heb een Indesit WG 1031 txo. Het wasprogramma loopt niet door, terwijl de klok wel doorloopt. ook en afpompen van het water gaat goed, maar de trommel stil blijft staan... Ook Centrifugeert hij niet meer.

De motor krijgt wel spanning tijdens de wasprogramma's. Water invoer uitvoer is prima. Enige tijd geleden heb ik het scharnier v/h deurtje vervangen, en daarna heeft de machine nog 1 keer gedraaid… maar het centrifiguren ging fout, water bleef in de machine, en de keer daarna draaide de motor (trommel) niet meer.

Er zit wel spanning op, timer loopt..
Tevens heb ik 2 rubberen pennetjes gevonden onder de machine. Zwarte langwerpige rubberen pijpjes van ong 8 tot 10 cm lang, met een diameter van 3 cm.

Wat kan ik het beste doen?
 

Co de Witgoedman

  • #2
Die 2 pijpjes die u gevonden heeft is achtergebleven transportbeveiliging en kunnen weg.

Mbt de storing, heeft u al naar de koolborstels van de motor gekeken en naar de evt losse solderingen op de motorprint (deze zit aan de rechteachterkant in een witte behuizing).
 

Dinfluence

  • #3
Ik heb inmiddels naar het printkaartje gekeken, er zit inderdaad een soldering los, met een zwart vlekje, (waarschijnlijk door hitte is er een vonk ontstaan, of gewoon gesmolten.

Nog 1 vraagje: waar zitten de koolborstels eigenlijk? Alvast bedankt
 

W.A. Vijn

  • #4
De koolborstels zitten aan de achterkant van de motor, maar ik zou dat printje maar even opnieuw even een baantje leggen en de stekker er weer op drukken (zal dan wel even wat zwaarder gaan) desnoods even een dun draadje er op solderen. Dan zal de motor wel weer draaien.
 

Dinfluence

  • #5
Co de Witgoedman en hr Vijn, alle bedankt voor jullie tips...grandioos.
Ik heb 't los draadje vast gesoldeerd en... hoera, de motor draait weer.

Harstikke bedankt, ik zat met handen in mn haar, maar gelukkig dankzij jullie deskundige tips is 't mij gelukt... (alleen bij centrifugeren draait ie zwaar).

Verder prima.

Gr

Jurgen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu