Indesit WE12X met foutcode F 07

Wiebo66

  • #1
Onze Indesit doet het al jaren zonder problemen. wel eens een keer de snaar erop nieuw op moeten zetten maar daar kwam ik zelf nog wel uit.
Maar sinds een paar dagen lijkt het programma gedraaid te zijn, de timer stat op nul maar er zijn nog zeepresten en water in de trommel en deze zit ook nog op slot. Na een reset heb ik de machine laten centrifugeren waarna de deur weer open gaat, dit leek een oplossing (geen ideale) voor het probleem. Maar sinds gisteravond veschijnt de foutcode F 07 in de display. Uit het filter heb ik een paar kleine dingen gehaald maar het probleem bestaat nog steeds. Code F 07 komt in beeld nadat ik de machine start, er komt wel even water in de machine maar de trommel gaat niet draaien. Wat kan het probleem zijn of moet ik de machine afschrijven of kan ik er mogelijk zelf iets aan doen?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Foutcode 7 is fout in verwarming, kan zijn:
- draad los op verwarmingselement
- verwarmingselement ( ohms doormeten, zou rond de 30Ohm moeten zijn)
- module defect
 

Wiebo66

  • #3
Ik heb de machine open gemaakt maar ik zie geen losse draden.
Waar zit overigens het verwarmingselement of hoe ziet deze eruit?

Aanvulling op de storing, nadat er even water in de machine komt verschijnt de foutmelding en gaat de pomp het water afpompen
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #4
Bovenstaande tekst staat in de foutcodes.

Na uw aanvulling zou ik u adviseren eens op de bodemplaat kijken naar een lekkage, als er een beveiliging in zit gaat de pomp lopen bij lekkage.
 

Wiebo66

  • #5
Er zit geen bodemplaat in de machine maar de vloer eronder is droog.
Ik denk dat de foutcode het afpompen oproept. Het lijkt me dat het water te kort in de machine zit om het verwarmingelement te bereiken. Dus ik denk dat het probleem eerder zit. Het water komt de machine binnen langs de termostaten dus ik denk dat daarin het probleem zit. De machine is 5 jaar oud en wat komt hierna? Dus ik ga op zoek naar een nieuwe machine. Evengoed iedereen bedankt voor het lezen en meedenken.
 

Millew

  • #6
Een levensduur van 5 jaar is erg kort voor een wasmachine, tenzij je voor een weeshuis wast.
Maar als je zelf niet kan repareren is een nieuwe machine al gauw voordeliger, gezien de reparatiekosten als een prof het moet doen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu