Indesit condens droger G 82 C

Steefke

  • #1
Hallo allemaal,
ik heb de bovenstaande droger met serienummer 305120456.
Nu geeft deze na een tjdje gedraaid te hebben continu aan dat het waterreservoir vol zit (het lampje voorop gaat branden) terwijl dit niet het geval is.

Als je lang genoeg wacht gaat de droger weer draaien voor een paar minuten en stopt dan weer.Aangezien ik er zelf totaal geen verstand van heb, heb ik er iemand naar laten kijken die dat wel zou hebben (een witgoed monteur gevonden via het internet).

Wat is nu het geval; volgens hem is de droger geen 3 jaar oud, zoals wij zeiden, maar 6 jaar EN kunnen er geen onderdelen meer voor geleverd worden... Eerst dacht hij dat de vlotter defect was, maar na onderzoek blijkt dit niet het geval en denkt hij nu dat de printplaat defect is, wat nogal een dure reparatie blijkt te zijn ALS hij er al aan kan komen..

Na dit bericht heb ik Indesit even gebeld en zij verzekerden me dat de droger nog geen 4 jaar oud is (de 30 in het serienummer staat blijkbaar voor 2003?) en dat er nog onderdelen genoeg op voorraad zijn.

Wat nu te doen? Het apparaat ongerepareerd retour laten komen, deze aardige monteur zijn prijs verwijderd voorrijkosten + onderzoekskosten betalen en daarna Indesit laten komen voor prijs verwijderd voorrijkosten en prijs verwijderd per kwartier?

Om vervolgens na een uur zoeken van Indesit te horen te krijgen dat het inderdaat de printplaat is die defect is en dat het niet rendabel is en ik op deze manier dus alsnog over de prijs verwijderd kosten heb zonder een reparatie..

Wat ik gek vind is dat die monteur zegt dat er geen onderdelen te krijgen zijn na 6 jaar... En dat Indesit beweert dat de droger pas 4 jaar is en er nog genoeg onderdelen voorradig zijn...
 

Henny

  • #2
Zonder de conclusie van de betreffende monteur in twijfel te trekken, kan je voor jezelf nog controleren of er misschien een stremming in de afvoer van het condenswater zit.

Met name de connector achterop de condensbak, welke de bak afsluit als deze uit de machine getrokken wordt.
Daar de condensopvangbak zich onderin de machine bevindt, zal er geen afvoerpomp in de machine zitten.
 

Pepjo

  • #3
Uit de forumregels :
• De door het Forum beantwoorde vragen zijn een indicatie hoe het probleem opgelost kan worden, ze vervangen nooit het oordeel van de deskundige ter plaatste. Het volgen van het advies is dan ook voor eigen kosten en risico, de beantwoorders noch de webmaster kunnen verantwoordelijk gesteld worden voor de gevolgen van het advies.

• Kostprijzen voor een verbouwing, installatie of reparatie zijn zelden via een forum te geven. Daarom zullen de beantwoorders over het algemeen geen prijsopgaven doen. Eventuele offertes van derden zullen direct verwijderd worden. Een enkele keer zal een richtprijs van een onderdeel voor cv, witgoed of elektra genoemd kunnen worden, maar meer dan dat ook niet!

• Een diagnose, offerte of reparatie, die reeds gedaan is door een bedrijf of monteur, kan niet worden beoordeeld via dit forum. Het is op afstand niet vast te stellen of zo iemand zijn werk al of niet goed heeft gedaan, en de vakmensen op dit forum zullen hun collega's ook niet afvallen. Hetzelfde geldt voor door derden uitgevoerd werk van welke aard dan ook: vragen te maken hebbend met het niet goed uitgevoerd zijn ervan zullen direct gesloten worden.
 

Steefke

  • #4
Jaja, ik begrijp de regels, (sorry die bedragen dat wist ik niet)
het is ook niet zo dat ik de beste monteur niet vertrouw, want hij komt heel erg aardig netjes correct en kundig over.Maar het is toch zeer vreemd dat hij beweert dat de machine 6 jr. oud is? en er geen onderdelen meer te verkrijgen zijn?Terwijl Indesit iets anders zegt
ik bedoel; 1 van de 2 partijen spreekt niet de waarheid en ik wilde graag weten welke....
voor wat betreft de geboden oplossing; hier heb ik zelf ook al naar gekeken, maar helaas.. dit was niet het euvel!
In ieder geval erg bedankt voor het meedenken!
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu