Inbouwtoilet geberit up320 icm V&B Subway 2.0 spoelt niet goed door

ZBM

  • #1
Beste allen,

Zelf ben ik geen held in het klussen en ik hoop dat jullie mij kunnen helpen. Inmiddels woon ik 7 jaar in mijn woning en ben de eerste bewoner van het huis. De kinderen zijn wat ouder geworden en uit de luiers. Die gebruiken nu het toilet op de bovenste etage. Alleen bij de grote boodschap spoelt deze niet goed door. Ik moet zelf een emmer vullen om het weg te spoelen. Zoals eerder gezegd is het een subway 2.0 van V&B icm een geberit up 320. Op de andere etages hebben we dezelfde combinatie en daar werkt het prima.

Probleem is dat het water niet krachtig genoeg is en dat het water er niet recht uit komt maar alleen rechts uit de wc pot komt.

Zoals gezegd ik ben een amateur en wie o wie kan me hierbij helpen. Hulp wordt enorm gewaardeerd en aub stapsgewijs en niet in vaktermen
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt met de vingers controleren als de spoel gaten open zijn van de wc.
en je kan ook controleren hoeveel water in het reservoir zit.
 

ZBM

  • #3
Dank voor je bericht. Spoelgaten zijn open en het reservoir loopt vol. Weet jij of het met een of ander rubber te maken kan hebben of met een of andere verdeler?
 

Dimkal

  • #4
Misschien even de spoeltijd in seconden meten tussen toilet boven en beneden. Als het boven langer duurt dan wordt het spoelwater tegen gehouden door een verloren onderdeel, bouwvuil, soms zelfs een montage handleiding die in de valpijp zit. Lastig te zeggen zo. Denk niet dat het een rubber is
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Kan ook zijn dat het inlaat buisje wat in de pot zit waar het water door komt, te lang is gemaakt.
Hij zit dan te ver in de pot, en sluit een gedeelte van de spoelgaten af.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu