Inbouwreservoir / waterleiding oud huis

gerald88

  • #1
We hebben een oud huis om op te knappen.

In de WC zit de waterleiding halverwege de ruime en loopt over te muur, we willen nu hangtoilet plaatsen.

Afstand achtermuur tot begin rioolbuis is 20 cm / diameter buis is 11 cm. (muur tot achterkant rioolbuis is dus 31 cm). Deze wouden we uitzagen en mof erop en zo schuin naar de achterwand brengen, riool is nu denk ik te ver van de achtermuur om daar iets mee te kunnen.

Waterleiding komt 68cm vanaf achtermuur uit de grond, kunnen niet onder de grond ligt betonvloer op zand. Waterleiding is dus eigenlijk niet compleet te vervangen omdat je dan door verschillende ruimtes in de vloer zou moeten frezen. Wel hebben we nog wat ruimte om hem schuin te kunnen buigen en in de muur kunnen frezen. Vanuit de grond lijkt een 15mm buis te komen en via een las gaat het over in 12mm en halverwege de muur zit een verlengkoppeling.

Inbouwreservoir hebben we nog niet gekocht, maar zag dat die ongeveer 12 cm uit de muur komt en je die met ongeveer 10 cm kan verlengen.

Hoe zouden jullie de waterleiding naar achteren brengen?

20210515_165249.jpg 20210515_165304.jpg
 

Sander 1972

  • #2
Wij zouden een nieuw gat boren achter het frame waar ook ja afvoer komt en de water onder de vloer oppakken.

En voor het fontein de leiding en afvoer in de muur frezen. Dan wordt het een mooie wc
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #3
Afvoer voor een inbouwreservoir moet ongeveer 1 cm uit de achterwand komen.
De waterleiding kun je afkorten en dan via de vloer naar achter laten lopen zodat je daar het reservoir op aan kunt sluiten.
Fonteintje zou ik laten vervallen in zo een smal toiletje, zit alleen maar in de weg en word vaak ook niet gebruikt.
Maar ik zie een flink gat onder de vloer zitten, weet je zeker dat je niet onder de vloer kunt komen?
Anders zul je voor de afvoer van het toilet een sleuf door de beton naar achteren moeten hakken.
 

gerald88

  • #4
We kunnen nergens onder de vloer. Vroeger werd vaak puin gestort wat je ook onder asfalt wegen vindt zoals gebroken stenen en dakpannen, dat is vlak geharkt en daarop een laag beton gestort. Dat is in het hele huis zo en ook hier in de wc. We hebben de leiding opgegraven en die gaat dus op 30cm diepte tussen het gebroken puin naar de andere kant van het huis waar de binnenkomende leiding zit.

Waar de leiding naar bovenkomt zie je de bescherm mantel, daarna zit een las, dan komt de bocht en dan nog een normale snelkoppeling om te verlengen.

Weet niet of we onder bij de grond een bocht kunnen maken en daar bij kunnen met materiaal of dat we schuin over de muur naar achter moeten.

Zouden jullie de las gewoon laten zitten en die in de muur maken? En dan vervolgens de buis zoveel mogelijk zien te buigen richting de achterwand zodat de snelkoppeling lang genoeg is en in iedergeval in de ruimte van het reservoir terecht komt?

Rioolafvoer inderdaad tot 1 cm uit de wand.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Dit is wel weer een vreemd iets
Je maakt je druk om die water leiding maar vaak zijn de afvoerleiding van een oud systeem.
Wat voor materialen is het de afvoer?
Ik zou ook net wat @Peter zei gewoon de vloer open breken en dan kan je de leiding verplaatsen en eventueel kan je het in perswerk uit laten voeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu