Inbouwreservoir vult opeens erg langzaam.

MirjamKlust

  • #1
Ik ben blij met alle tips over wat er aan de hand kan zijn als het reservoir van het toilet heel langzaam voldruppelt én heb nog een extra vraag:

Ik heb dit huis net gekocht. Er zit een toilet in met een stortbak van Duravit die is ingemetseld. Het lukt me om een aantal van de voorste plastic delen te demonteren. Als ik echter verder wil gaan met jullie tips moet ik het waterkraantje dicht kunnen draaien en ik zie niet hoe ik daarbij kan komen zonder te gaan breken want dat kraantje zit heel ver verstop achter de stortbak, zie foto's.

Iemand een idee hoe ik daar bij kan komen zonder alles te slopen???

Ik denk dat het misschien de bedoeling van de fabrikant was dat dat bovenste plastic deel eraf kon worden geklikt ofzo. Maar nu zitten die 2 delen muurvast op elkaar en breken plastic delen als ik het probeer los te klikken. Het kan ouderdom zijn maar op foto 3 zit ook een klodder die verdacht lijkt op lijm .

Bedankt voor de hulp bij voorbaat!!!

20221210_092335.jpg 20221210_092355.jpg 20221210_095945.jpg
 
Laatst bewerkt:

Kees

Vaste Beantwoorder
  • #2
Beste @MirjamKlust
Wil je even een nieuw, eigen topic aanmaken voor je probleem?

Je hebt nu je vraag bij een (oud) topic van een ander geplaatst en dat is hier niet de bedoeling.
 

MirjamKlust

  • #3
Natuurlijk Kees! Ik dacht eigenlijk dat jullie clusteren wel fijn zouden vinden, maar dat heb ik dus duidelijk verkeerd gedacht ;-) Sorry!!!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #4
Meestal moet je (met kleine handen) toch wel bij het kraantje kunnen komen.

Alternatief is om de hoofdaansluiting even dicht te draaien tijdens het vervangen van het membraam
 
  • Like
Waarderingen: MirjamKlust

MirjamKlust

  • #5
Hi Walker, dank voor je antwoord. Nou nog niet met 1 vinger kan ik erbij helaas, zelfs een kleine waterpomptang past er niet door. Maar je oplossing om het water hoger in de boom af te sluiten is een goede! Ik had al wel gezocht naar een kraantje ergens verderop in de leiding, maar die is er niet. Dank voor de tip, ik ga gewoon het hele gebouw zonder water zetten hahaha (en zal de buren waarschuwen)
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #6
Dit is typische iets van prutswerk waar je nu mee zit.
hij behoort zo te zitten (Ander merk voorbeeld)
1670668803529.png

Het lijkt op een Sanit reservoir single flush.
jou reservoir is ouder dan 20 jaar.
Ieder woning heeft een eigen afsluiter van water toe voer.
Bij jou situatie als de slang kapot gaat dan moet je breken, advies wat ik kan geven beter een nieuwe reservoir te plaatsen.
 

MirjamKlust

  • #7
Ja klopt, alles hier in dit nieuwe huis is prutswerk (en veel verdient zelfs een titel die erger is dan prutswerk helaas).

En nog meer helaas: als ik het water wil afsluiten dan gaat het water eraf voor mij met 3 buren erbij. Dat kan niet anders. Ik ben er ook heel erg niet bij mee, maar ja...dat is ooit gekozen door...I dont know...

Helemaal vervangen vind ik niet zo'n slecht idee. Misschien is dat waarom ik vanmiddag om 14.00 uur bij de speciaalzaak aankwam en ik ze allemaal zag vertrekken. Ik was te laat dus, maar misschien is dat een gelukje en geeft het me tijd nog een keer na te denken of ik niet.dat hele toilet in 1x wil vervangen.

I Will keep you posted!!!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #8
Bedankt voor je uitleg.
Normaal is bij een beneden huis zit een hoofdafsluiter en daar vandaan gaan de leidingen apart naar de woningen en daar moeten dan afsluiters in zitten.
Wat je kunt laten doen is om in jou leiding een afsluiter te laten plaatsen zodat jij jou huis kan afsluiten.
En die waterleiding bij je wc is die daar ergens nog in zicht, zodat je een nieuwe afsluiting naar je wc kunt maken.
 

MirjamKlust

  • #9
Oh, zo'n afsluiter ken ik niet. Dank voor de tip!
Ja de leiding die naar het toilet loopt kan ik met wat ienemienemutte denk ik wel te pakken krijgen. Het moet één van de vele leidingen zijn die door de meterkast en c.v.-kast lopen...
Bedoel je dat ik die leiding dan ergens waar ik er wel bij kan kan doorsnijden en er een kraantje tussen kan zetten op dat punt? Dan ga ik dat ook weer zoeken...hoe ik dat moet doen...ik leer veel (en vind het echt leuk!)
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu