Inbouwreservoir en aarding

Melvinv

  • #1
Dag heren,

Op de nieuwe badkamer komt een inbouwreservoir (toilet) Echter loopt ik ergens tegenaan. Doordat de vloerbalken vrij dicht tegen de muur lagen heb ik de nieuwe afvoer een stuk naar voren moeten plaatsen. De standaard afmeting van ongeveer 13 centimeter naar voren plaatsen is veel te kort. Hoe kan ik het reservoir naar voren plaatsen? Ik was aan het denken om balken tegen de muur aan te schroeven en het reservoir aan de balken te bevestigen.

Tevens vraag ik me af of ik de poten van het reservoir moet aarden aangezien die van staal zijn. Zo ja hoe dan? En de hoekstopkraan van de wc en de wastafel en de muurplaat moet die ook geaard worden? Ik leg overigens alles flexibele leidingen.

Wederom alvast bedankt!
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #2
Je kunt ook een sprongbocht plaatsen zie tekening.



de poten van wc hoeft niet geaard te worden.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #3
Voor wat betreft de aarding kan ik het mis hebben, maar de poten van het inbouwreservoir daar komt u niet meer mee in aanraking na inbouw en de rest van het toilet is van plastic of porselein en dus niet geleidend. Het water in het reservoir zit in een kunststof bak en de leidingen zijn ook van kunststof begrijp ik van u dus allen ook niet geleidend.

Aarding heeft dan in mijn ogen geen toegevoegde waarde. Verbeter me als ik het fout heb.
 

Melvinv

  • #4
Bedankt voor jullie reacties!

De sprong bocht heeft geen nut. De nieuwe afvoer bevindt zich rechts van het reservoir en heeft een afstand van 24 cm gemeten vanaf de muur tot einde. Als ik het reservoir plaats en op 13 cm muurafstand hou dan moet ik een scheve koof plaatsen aangezien de afvoer 24 cm vanaf de muur is.

Als het te onduidelijk is dan maak ik morgen even een schets.
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5
Maak maar een schets en evt een foto van je situatie, kan je ook onder de vloer komen dan.
 

Melvinv

  • #6
Bedankt heren. Ik heb inmiddels het probleem al verholpen door de afvoer schuin te verleggen.

Weet iemand toevallig hoe ik een oud stopcontact (zonder wcd) kan verwijderen? Ik heb geen centraaldoos in die kamer en gewoon een lasdop erop en dicht maken vind ik een groot risico op een badkamer.
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #7
Waar komt de aansluiting van de WCD vandaan? Als dit een ander stopcontact is: Daar ook de draden losmaken, en deze in het geheel uit de leiding trekken. Vervolgens kun je de inbouwdoos van de WCD in de badkamer dichtsmeren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu