Inbouwafzuigkap bevestigen (8cm overbruggen)

Chradem

 • #1
Goedemorgen,

Ik wil een afzuigkap bevestigen in het plafond. De afzuigkap komt te hangen waar eerder ook al een afzuigkap hing, maar een ander model. Het voormalig model hing aan de houten plank die op de foto te zien is.

Het nieuwe model is alleen langer, dus het gat is iets groter. Daarnaast is het nieuwe model platter. De diepte van de rand van het gat naar de plank is 20cm, maar de afzuigkap is maar 12cm diep. Dus er zit een gat van 8cm tussen de houten plank en de afzuigkap. De vraag is nu, hoe ik deze het best overbruggen?

Op de foto zie je een muur, de andere 3 kanten van het gat is een verlaagd plafond en dus enkel gipsplaat.

20210222_090450.jpg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #2
  Die elektra aansluiting is niet volgens de richtlijnen. Kijk daar ook meteen even naar. Dit moet een vaste wcd zijn die met stugge draad of stugge kabel is aangesloten.

  Hoe moet de kap worden bevestigd in het plafond?

  Ik denk aan twee mogelijkheden.
  1. Met houten balkjes van 80mm het verschil uitvullen. Deze balkjes kun je dan op de houten plaat schroeven.
  2. Stokeinden in de houten plaat draaien en dan met een koppelmoer een draadeind hier weer op draaien. Kap dan aan de draadeinden monteren.
   

  Chradem

  • #3
  Die stekkerkabel snapte ik ook niet, vooral omdat de wcd 15cm verderop zit... dus die is al weg.

  Voor het overbruggen met balken. Als ik 2x 75x50 balken neem. Kan ik deze dan met 120mm schroeven aan de plaat daarboven bevestigen of kan ik beter meten hoekstukken gebruiken om de balken aan de plaat te bevestigen?
   

  Vonken_trekker

  Specialist Elektra
  • #4
  Ik weet niet hoe dik de plaat is maat waarschinlijk heb je aan schroeven van 90 of 100 ook voldoende.

  Ik zou de balken gewoon schroeven. Op 3 plekken per balk bijvoorbeeld. In de balk het gat voor de schroef geheel voorboren met de dikte van de schroef. In de plaat niet of met kleine boor voorboren en vast schroeven.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu