Inbouw regendouche thermostaatkraan lauw

Paul L

  • #1
Heb een aantal jaar geleden inbouw regendoucheset van Bruynzeel (Bora, 200852k) gekocht en helaas lijkt dit nu kapot te zijn. Er komt enkel lauwwarm water uit de douche.
Probleem is dat deze specifieke douche niet meer beschikbaar lijkt te zijn. Het huidige advies van een loodgieter is de wand op te breken en de douche met een ander merk te vervangen. Vandaar ben ik opzoek naar alternatief advies of andere ideeen.

Is het ook mogelijk de thermostaat van deze Bruynzeel regendoucheset met een ander merk te vervangen? Of weet iemand of vergelijkbare onderdelen te vinden zijn? Of zelfs originele onderdelen? Heb de vraag reeds aan Bruynzeel zelf gestuurd, wacht nog hun reactie af (denk helaas van niet).

Douche.jpg
 

Paul L

  • #3
Dank voor de reactie. Heb een verzoek verstuurd om te informeren naar een alternatief.
 

Paul L

  • #4
Henk, ik had geluk. Het thermostaat onderdeel bleek nog ergens beschikbaar te zijn. Bruynzeel heeft dat opgestuurd.

Echter het volgende probleem is opgedoken. De plaat met kranen blijkt niet weg te halen omdat de schroeven van de kranen doorgeroest zijn.De klusser wil daarom voorstellen toch de gehele wand te slopen om een nieuwe douche te zetten. Heeft iemand nog ideeën hoe wij de schroeven alsnog kunnen verwijderen? Bijgaand een foto van de kraan en schroeven.

97E7BDA9-2D5B-4E5E-B71E-F5347AEFA57A.jpeg AA5335A0-0833-4A62-A4BB-A14C737FE7CA.jpeg FEBD6EAC-70A2-420F-89CB-3CE29972CE89.jpeg
 

Henk253

Specialisme badkamers en sanitair
  • #5

Joever

  • #6
Beste,

Ik heb (bijna) dezelfde Bruynzeel inbouwthermostaat die ook kapot is.
- waar heb je de onderdelen kunnen bestellen?
- hoe kan ik de kraan demonteren? De knoppen kan ik er wel afhalen maar verder kom ik niet.

Ik ben heel benieuwd!
gr
Joep
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu