IKEA metod keuken met vaatwasser in kastenwand, mogelijk?

blauwpet

  • #1
Ik wil een keuken bouwen met Ikea metod kasten. Het wordt een eiland van 200x100cm met een kastenwand tegen een muur van 240cm breed (dus 4x 60). blad en de wangen vh eiland laat ik uit rvs maken, dus ik denk dat het eiland op zich wel zal lukken, ook al wordt dat vanuit ikea zelf niet echt ondetsteund.

Waar ik mee zit is de vaatwasser. Die wil ik liefst in de kastenwand plaatsen, dus niet in het eiland. Nu weet ik dat ikea onderkasten en vaatwassers elkaar niet zo lekker liggen, en dat je even goed op moet letten dat de vw geschikt is voor ikea. Maar ga ik grote problemen krijgen als ik zo'n vaatwasser (dus geschikt voor ikea inbouw) in een hoge ikea kast probeer te bouwen en NIET tussen 'standaard' onderkasten? Waar ga ik tegenaan lopen?
 

Michielvv

  • #2
geen direct antwoord op je vraag, maar: Ik heb 'm hier er wel tussen gebouwd, tussen twee hoge kasten in. dan boven de vaatwasser een houten blad en daar boven een losse bovenkast. (aluminium profielen tegen de zijkant van de hoge kasten geschroefd om blad te bevestigen en te voorkomen dat de vaatwasser kantelt.

20150423_165302.jpg
 
  • Like
Waarderingen: blauwpet

Sleutelmeneer

Specialist Witgoed
  • #3
Een hoge kast is 60cm buitenmaat. Dus binnenmaat 564. Een vaatwasser heeft 600mm nodig. De makkelijkste manier maar niet perse goedkoper is een slide fit vaatwasser in de onderkast van ikea te bouwen (in principe een ruimte tussen 2 kasten zonder kast) en dan onder het blad 2 latten te monteren voor en achter die de nis "uitvullen" aan de bovenzijde. Zo komt de vaatwasser lager te staan en kan het paneel aan de bovenzijde iets uisteken ten opzichte van de bediening van de vaatwasser. Meestal is dit zo een 3cm aangezien de method frontjes 80 hoog zijn (in de praktijk 796mm +/- ) slide fit vaatwassers zijn vaatwassers die een deurmontage systeem gebruiken die de deur omhoovg duwt bij openen. Bsh , aeg en andere merken hebben dit. Een standaard Miele kan overigens zonder slide fit al een paneel tot 77cm hoog hebben. Er zijn dus mogelijkheden genoeg alleen vergt het wat nis aanpassingen en de juiste vaatwasser.
 
  • Like
Waarderingen: blauwpet

blauwpet

  • #4
Ja precies, dat was het idee ook, om de vw tussen 2 wandkasten te plaatsen (dus dan wel de benodigde 60cm) en er dan boven desnoods een gehele wandkast 1/2 of 2/3 voor te verzagen. Of wat Michielvv heeft, iets van een nis of een blad. Maar het moet kunnen dus met wat nadenken en passen en meten, dat is goed om te zien!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu